luni, 9 aprilie 2012

Diaspora nu mai merge în ţară de Paşti. Lipsa banilor îi ţine departe de casă

Diaspora nu mai merge în ţară de Paşti. Lipsa banilor îi ţine departe de casă:
Românii care au emigrat pentru o viaţă mai bună încep să trăiască acelaşi sentiment pe care îl aveau în ţară. Nesiguranţa locului de muncă, salariile tot mai mici sau şomajul sunt realităţile care îi apasă. Indiferent de sacrificii, însă, românii din diaspora spun că "afară" pâinea e mai albă decât în ţară şi nu au de gând să se întoarcă.
Criza financiară a pus stăpânire pe întregul continent, iar românii, indiferent unde muncesc, trebuie să strângă cureaua, nu mai pot trimite bani acasă şi nici nu mai au posibilităţi pentru a-şi vizita familiile. Acest fenomen este confirmat de poliţiştii de frontieră, care se aşteptau ca vămile să se aglomereze înaintea Paştelui, dar numărul celor care intră în ţară nu a crescut deloc în ultimele zile, contrar aşteptărilor.
"Sunt puţini cei care revin în ţară"
Numărul curselor cu autocare care aduc în ţară, în perioada sărbătorilor de Paşte, muncitori români stabiliţi în străinătate a scăzut faţă de anii precedenţi cu până la 30%. Reprezentanţii unor companii de transport internaţional de persoane care operează în judeţul Arad afirmă că în perioada Paştelui autocarele care circulă dinspre Spania, Portugalia, Germania, Italia sau Grecia erau aglomerate în anii trecuţi, în timp ce acum, numărul biletelor

Citeşte mai mult...