vineri, 20 decembrie 2013

Italienii spun că justiția din România e mai bună decât cea din Italia


Marinela Irimia se afirmă în "alta moda": "Imposibilul nu a făcut ...
O stilistă româncă în plină afirmare în Italia, Marinela Irimia, a fost prezentă vineri, 6 decembrie, la un eveniment de "alta moda" ce a avut loc la Torino, "Edi Eventi Destini Incrociati". Marinela Irimia trăiește de zece ani la Milano și tot de zece lucrează în lumea modei. Puternică și ambițioasă, Marinela speră ca într-o zi să îi fie recompensate eforturile.
Marinela Irimia are 38 de ani și s-a născut în comuna I.L.Caragiale, sat Ghirdoveni, Moreni, Dâmbovița. Mama era croitoreasă, iar tatăl era maistru la fabrica de armament I. M. Mija.
Ar vrea ca oamenii din localitate să își amintească și de ea, așa cum își amintesc de Caragiale: "Dat fiind că la noi s-a născut renumitul dramaturg, aș fi vrut ca și despre mine să se poată spune ceva vreodată." Așa că a învățat bine: "Am urmat liceul cu profil de matematică cu note foarte bune, am intrat la Universitate cu ideea de a ma reîntoarce ca profesoară în sat." Dar destinul avea alte planuri pentru ea.

"Dupa un an m-am îndrăgostit de actualul meu soț și drumul meu a luat o cale diferită. Un destin zbuciumat de neînțelegeri din partea părinților mei m-a făcut să mă zbat între
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Matteo Renzi, liderul PD, începe să promită: “Vom introduce ius soli”
Matteo Renzi, noul secretar al Partidului Democrat, a spus pe 15 decembrie, în timpul adunării partidului, că este necesară schimbarea legii privind imigrația.
“Modificarea legii Bossi-Fini va trebui să fie unul dintre punctele acestui pact de coaliție a subliniat Renzi. Să plângi și să faci mari afirmații când există măceluri ale surorilor și fraților noștri imigrați și apoi să uiți acest lucru în câteva zile este inacceptabil: trebuie să inserăm în pactul de coaliție eliminarea legii Bossi-Fini și să introducem ius soli”.

Prodi: “Da principiului ius soli pentru viitorul Italiei”

“Este prea ușor să plângi și să faci mari afirmații când există măceluri ale fraților noștri imigrați și apoi să nu faci nimic a adăugat - asta este inacceptabil”. Vorbind de reforma cetățeniei, noul secretar a spus că este necesară o “modificare a principiului ius soli care să ne permită să nu ne rușinăm”. Și a dat exemplul a două fetițe pe care le-a întâlnit la o școală din Firenze, Barbara și Fatima, cărora nu a reușit să le explice de ce nu sunt ambele cetățene italiene.

Crocetta (Sicilia): “Italia este pregătită pentru ius soli”

Alfano a manifestat deschidere față de idee. El a declarat: “Nu-i
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Padova, îndrăgostit de mama prietenului său, trimis în judecată pentru hărțuire
A cunoscut-o pentru că era mama celui mai bun prieten al său, și s-a îndrăgostit de ea. În așa măsură încât nu o mai lăsa deloc în pace, urmărind-o, lovind-o și jignind-o pentru că nu voia să accepte o relație cu el.
Acum însă tânărul de 24 de ani, Costel Mihai Avram, rezident la Trebaseleghe (Padova), este judecat cu acuzațiile de injurii, urmărire, jef, vătămare corporală agravată și port abuziv de arme. Victima este o femeie de 42 de ani din Scorze, provincia Venezia.

Stalking/S-a răzbunat pe fosta iubită, distrugând mormântul fiului

Povestea a început în 2011, când cei doi protagoniști aveau 21 și respectiv 39 de ani. El era amicul fiului ei și astfel fără prea multe probleme frecventa casa. La un moment dat însă ceva s-a schimbat și interesul tânărului s-a concentrat cu totul pe acea femeie care l-a fermecat. Fără ea nu mai putea trăi și o dată a mărturisit acest lucru.
Sinceritatea sa și iubirea sa, în special, nu i-au fost împărtășite: “Sunt o femeie căsătorită”, “Aș putea să fiu mama ta” și “Lasă-mă în pace”, îi spunea ea, făcându-l însă să-și piardă mințile.

O româncă a primit patru luni de închisoareCiteşte mai mult...

Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Italienii ne invidiază pentru Justiție. ”Dacă furi în Italia, ești eliberat imediat”
Din nou un episod care confirmă stereotipul, de această dată pozitiv, în favoarea României, cu privire la Justiție. În Italia se spune foarte des că Justiția din România funcționează foarte bine.
Carabinierii au oprit în noaptea de 30 noiembrie pe timpul unui control la Firenze un român de 27 de ani care figura printre persoanele căutate de Interpol. Era urmărit de un mandat internațional de reținere pentru că a furat în România oi și cai. Fusese condamnat la 6 ani și 9 luni de închisoare. Militarii au rămas puțin nedumeriți de pedeapsa mare pentru asemenea fapte considerate "minore" în Italia, dar nu le-a rămas decât să aplice mandatul de reținere și să-l aresteze pe tânăr.

Italia nu mai recunoaște avocații făcuți pe bandă rulantă în România

Cotidianul "La Repubblica" a scris, pe 1 decembrie, de un alt episod: patru hoți de naționalitate română blocați miercuri noapte, 27 noiembrie, de carabinieri cu circa 100 de obiecte cu valoarea de 18.000 de euro tocmai furate de la vechea argintărie Braganti de pe via Ponte alle Mosse, la Firenze, au fost judecați pentru furt, condamnați la doi ani de închisoare cu suspendarea condiționată a pedepsei și imediat eliberați.

În schimb, amintește
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Amenzi de până la 5.000 de lei pentru șoferii care iau autostopiști
Lovitură dură pentru șoferii care transportă persoane “la ocazie”. Dacă nu au autorizație, riscă amenzi de 1.000 5.000 lei, potrivit unui proiect de OUG inițiat de Ministerul Transporturilor, care argumentează că aceste “practici ilicite” afectează activitatea firmelor autorizate, bugetul de stat și siguranța circulației.
Proiectul de OUG vizează completarea Legii 38/2003, care reglementează autorizarea, organizarea, atribuirea gestiunii și controlul efectuării serviciilor de transport în regim de taxi sau de transport în regim de închiriere, informează Mediafax.
Potrivit legii, serviciile de transport public local în regim de taxi sau în regim de închiriere fac parte din sfera serviciilor comunitare de utilitate publică, se desfășoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităților administrației publice locale și se efectuează numai de către transportatori autorizați. “Cu toate acestea, în ultima perioadă de timp se constată existența unorpractici ilicite în activitățile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor.
Acest fapt afectează în mare măsură atât transportul local cât și transportul județean de persoane, aceste practici ilicite determinând efecte negative majore asupra activității economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplății taxelor și impozitelor aferente activităților de transport rutier de persoane neautorizate, cât și asupra
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG