joi, 12 decembrie 2013


Românii din Pomezia îi vor colinda pe italieni în costume populare
Duminică, 15 decembrie, locuitorii oraşului Pomezia (lângă Roma) vor avea parte de un spectacol de Crăciun special. Alături de spectacole susţinute de majorete- campioane europene, instructori de dans sportiv şi parada personajelor îndrăgite de desede animate, cei prezenţi vor putea admira şi frumuseţea obiceiurilor româneşti de Crăciun.



Bineînţeles, cei peste 4.000 de români din localitate sunt aşteptaţi să se alăture corului de copii pregătiţi de profesoara de limbă română Elena Daniela Bozdoc.

"Dragi români, avem deosebita placere de a va invita duminică 15 decembrie de la orele 10.30 la orele 12:30 in piazza San Benedetto din Pomezia vom cânta colinde româneşti şi vom gusta impreuna di parfumul Sărbătorilor de iarnă. Haideti cu mic, cu mare sa petrecem câteva clipe impreună! Sa ne amintim de frumoasele sarbatori ce se apropie si sa aducem un strop de bucurie si fericire in sufletele noastre de romani. Putem fi alaturi doar daca ne dorim", ne-a declaratDaniela Hondrea, organizator din partea Asociaţiei Spirit Românesc- Pomezia.

Mai multe info despre Asociaţia Spirit Românesc- Pomezia şi despre comunitatea de româniAICI.
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Româncele din Italia, pe primul loc ca număr de copii
Pe primul loc ca număr de copii se plasează româncele (19.415 născuți în 2012), pe locul al doilea marocanele (12.829), pe al treilea albanezele (9.843) urmate de chinezoaice cu 5.593 de nașteri.
Trebuie subliniat că aceste patru cetățenii reprezintă aproape jumătate dintre mamele străine (46,9%).
Relevă acest lucru Istat în raportul "Natalitate și fecunditate la populația rezidentă" privind anul 2012. Distribuția cetățeniilor părinților pe tipologie de cuplu arată înclinația ridicată de formare a unei familii cu copii între concetățeni (homogamie) pentru comunitățile maghrebiene, chineze și, mai în general pentru toate comunitățile asiatice și africane.
La polul opus femeile ucrainene, poloneze, moldovence, ruse și cubaneze imigrate în Italia demonstrează o înclinație accentuată de a avea copii cu parteneri italieni mai mult decât cu conaționali.
Într-o situație intermediară se plasează comunitatea română și cea albaneză, caracterizate de o homogamie ridicată, dar și de o înclinație din partea acestor femei de a avea copii cu parteneri italieni (22% și respectiv 12% dintre născuți).
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Cosmin Nicoraș, model de succes în Italia: ”viață foarte interesantă, doar că durează ...
Are 30 de ani, 1,88 m înălțime, 75 kg, măsuri 97/78/94. Ochi verzi. Părul negru. Se numește Cosmin Nicoraș, locuiește la Imola și este originar din Zalău. Ne zâmbeste candid de pe coperta Mondadori 2013 Romeo și Julieta, din catalogul Varnival Toys 2013, din spoturi publicitare tv (Nivea for men) sau din video muzicale (Omar Codazzi).
A plecat spre Italia în anul 2004, ajutat de niște vecini care erau deja stabiliți în Peninsulă. La Zalău simțea că trăiește într-un sistem bolnav, în care totul era limitat. A fost greu pentru că era nevoie de viză, pentru că nu cunoștea limba, pentru că nu avea o calificare, în România lucrase ca șimagazioner la un depozit de lemne.
"La început nu am prea știut ce fac", spune Cosmin pentru Gazeta Românească privind în urmă la momentul deciziei de a pleca din România, "însă destinul nu prea îmi plăcea, nu prea credeam în el, așa că m-am decis".

Primul serviciu în Italia a fost în construcții, cu un consătean care avea o mică firmă, apoi în 2007 a găsit o slubjă de magazioner la o firmă din Imola, până în 2010, când a rămas în șomaj timp de
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Vittoria-Sicilia, împușcat de propriul frate la cărți
Un român a fost grav rănit cu o armă de foc într-o casă de lângă Vittoria (Ragusa) în noaptea de 28 noiembrie.
Trei conaționali jucau cărți, când unul a tras cu o armă deținută în mod ilegal. Rănitul, dus la spital, prezenta o rană produsă cu o armă de foc la piciorul drept. A fost tratat și supus unei intervenții chirurgicale pentru "rană produsă cu armă de foc, piciorul drept, fractură 1/3 distală". Este vorba de un român, G.N.V., care are 43 de ani, este rezident la Vittoria și are mici antecedente penale.

Român împușcat mortal în discotecă, lângă Cosenza, după o ciocnire între bande

Poliția a intervenit la fața locului și imediat au început cercetările. A fost găsit locul în care fiul și partenera de viață a rănitului s-au dus să-l ia, loc în care au fost găsite diferite urme de sânge și încălțămintea rănitului.
Casa rezultă a fi locuită de un român și de soția acestuia. De câteva săptămâni acolo locuiesc și doi frați ai bărbatului, sosiți de puțin timp din România.

Împușcat din greșeală la Guidonia. "Am simțit o căldură în picior și am căzut"

Focul de armă asupra victimei a fost tras de unul dintre cei
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
"M-au violat ca pedeapsă"
A sosit în Italia în august 2010, la 23 de ani, și s-a prostituat până pe 7 noiembrie în același an, când, trimiși să o pedepsească, cinci bărbați au violat-o pe rând. Ana (nume imaginar) și-a povestit oroarea în sala de judecată la Pavia, pe timpul procesului împotriva a trei dintre violatorii săi. Doi sunt fugari și în sală era unicul din grup care potrivit ei nu a reușit să o violeze, dar care oricum este închis și acuzat de viol, jaf și vătămare corporală.
În august 2010, povestește cotidianul "La Provincia Pavese", Ana sosește în Italia din România. Trăiește într-un hotel din Mortara (Pavia), împreună cu un conațional, și se prostituează pe stradă, la Villanova și Gropello. În jurul datei de 5 noiembrie, într-o noapte, sosește un Volkswagen din care coboară trei fete.

Violată și exploatată, fără apă, lumină și mâncare

"Mi-au spus că acel loc nu era al meu, să plec, și mi l-au dat la telefon pe Viorel". Vocea de la celălalt capăt îi spune: "Ori îmi plătești 250 de euro pe săptămână, pentru acel loc, ori va fi rău pentru tine".
Ana ignoră amenințările și greșește. Pe 7 noiembrie la miezul nopții, pe
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Românii l-ar alege președinte pe Mugur Isărescu, i-ar învinge la urne și pe Ponta și pe ...
Cu un an înainte de alegerile prezidențiale, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, este principalul favorit în bătălia pentru Cotroceni, deși candidatura sa este doar un zvon politic. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, i-ar învinge atât pe liberalul Crin Antonescu, cât și pe social-democratul Victor Ponta în turul al doilea al algerilor prezidențiale.
Mugur Isărescu se bucură și de cea mai mare încredere din partea românilor.
Românii l-ar alege pe Mugur Isărescu drept următorul președinte al României. Este concluzia unui sondaj realizat de INSCOP, o structură privată de cercetări sociale și marketing. Dacă ar candida anul viitor, actualul guvernator al Bancii Naționale ar câștiga turul al doilea pentru alegerile prezidențiale, indiferent cine ar fi contracandidatul: Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forța Civică) sau Cătălin Predoiu (PDL).
Dacă ar ajunge în turul al doilea cu Victor Ponta, Mugur Isărescu ar obține 53% dintre voturi, cu cinci procente mai mult decât premierul, arată sondajul INSCOP. In cazul în care s-ar confrunta cu liderul liberal, Crin Antonescu, guvernatorul Băncii Naționale ar câștiga alegerile cu 63 la sută dintre voturile românilor.
Mugur Isărescu se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor: 43 la sută, în timp ce Victor Ponta, al
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG

CHESS_AM_AR_highlight_640x322Un proiect finantat prin Programul Cadru de Cercetare al Comisiei Europene a dezvoltat o aplicatie multimedia pentru tableta, prin care fiecare vizitator al unui muzeu poate beneficia de o experienta personalizata. Sunt construite povestiri interactive utilizand obiectele, informatiile sau expozitiile din cadrul muzeului.
 sursa foto: http://www.chessexperience.eu/
Solutia tehnica este acum in faza de testare la Cite de l’Espace Museum in Toulouse, Franta si Muzeul Acropolis in Atena, Grecia.
Aplicatia multimedia este gandita in asa fel incat profesionistii din muzee (curatori, alti angajati) care nu sunt specializati in domeniull IT sa poata dezvolta cu usurinta linii de naratiuni dinamice, cu multe variante, integrate cu continut multimedia.
Afla mai multe detalii despre aplicatia multimedia:
La Muzeul Acropolis, din Grecia, vizitatorii au putut descoperi muzeul prin povestiri legate de animale, precum reprezentarea cailor, a serpilor si bufnitelor care figureaza in mod consistent in Galeria Arhaica, precum si conexiunea dintre aceste elemente si Jocurile Olimpice, razboaie sau mitologia greaca.
“Patrimoniu cultural prin interactivitate socio-personala si naratiune (CHESS)” este o initiativa finantata cu peste 2 milioane de euro de Comisia Europeana, prin Programul Cadru 7 de Cercetare, care se incheie in acest an. Proiectul a fost depus de un consortiu international condus de o companie din Franta.
Vezi pagina dedicata proiectului pe site-ul CORDIS – baza de date care include informatii despre toate proiectele cu activitati de cercetare finantate de Comisia Europeana, pana in prezent. Programul Cadru 7 al Uniunii Europene a finantat peste 22.000 de proiecte transnationale in perioada 2007-2013.
Urmatoarele proiecte din diferite sectoare care implica activitati de cercetare vor putea fi finantate, incepand cu anul viitor, prin programul HORIZON 2020 – cel mai consistent program de finantare in zona cercetarii, al Uniunii Europene, de pana acum, cu un buget de circa 77 miliarde euro pentru perioada 2014-2020.
Primele linii de finantare prin  programul HORIZON 2020 vor fi lansate miercuri, 11 decembrie, de catre Comisia Europeana.
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG