joi, 12 decembrie 2013

Concluzie după 16 ani de muncă în Italia: “În România se trăiește mai bine”
Marcel B., 55 ani, a plecat în România după ce a muncit 16 ani în Italia. “N-o duceam rău, aveam de muncă, problema e că m-a atras dorul de casă. 16 ani, sunt ani mulți pentru mine și m-a cuprins oboseala”, spune Marcel.
Putea să mai stea, nu-l dădea nimeni afară de la locul de muncă într-o fabrică din Roma. Soția sa avea și ea de muncă la Roma. Amândoi au decis însă că e mai bine acasă, la Focșani, unde au un apartament modernizat, pus la punct din toate punctele de vedere. “Nu, nu-mi pare rău că am plecat din Italia. E bine acasă. Mă simt foarte bine, nemaipomenit, am început să fac multe pentru casa mea, pe care nu le-am făcut în timp. Iar dacă vreau, pot să găsesc de muncă foarte bine."
Părintele Radu Ionuț din Perugia: “Plecarea românilor provoacă drame profunde”
"Nu e adevărat că nu se găsește de muncă, numai cine nu vrea și nu-i place, nu-și găsește de muncă. În privința nivelului de trai, se trăiește ca în Italia, poate și mai bine. În Italia voi veni numai în vizită
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Elev marocan bătut în fața școlii de un român și doi moldoveni
Un elev marocan de 16 ani a fost bătut de trei adolescenți de aceeași vârstă, un român și doi moldoveni, în fața școlii Camerini Rossi din Padova. Cei trei bătăuși i-au adresat ofense de factură rasistă și l-au lovit cu pumnii și picioarele băgându-l în spital.
Totul a început în clasă când un elev român a început să-l jignească pe colegul marocan cu fraze rasiste:“Ești doar un marocan de rahat”. Nord-africanul de 16 ani, speriat, s-a adresat profesoarei. I-a povestit ce a pățit. Românul a devenit imediat foarte agresiv și a jurat răzbunare împotriva marocanului.
Când a sunat clopoțelul, în fața intrării în școală, românul, împreună cu alți doi elevi moldoveni, l-a așteptat pe marocan. L-au insultat din nou și l-au lovit cu pumnii și picioarele.
Adolescentul nord-african, plin de vânătăi, s-a dus acasă. Aici a povestit cele întâmplate mamei. Foarte îngrijorată, aceasta l-a dus la Urgență. Medicii au constatat că elevul era într-o evidentă stare confuzională.
Avea amețeli și astfel a fost supus unei tomografii. A fost tratat pentru diferite contuzii la cap și la un umăr. După ce a fost ținut sub observație mai multe ore a fost lăsat să plece cu un prognostic de vindecare de
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Trupa The Rolling Stones pleacă într-un nou turneu în 2014
Trupa The Rolling Stones a anunţat că va pleca într-un nou turneu în 2014, cu un prim concert stabilit pe 21 februarie, în Abu Dhabi, formaţia urmând să susţină spectacole şi în Orientul Îndepărtat şi în Asia.

"De abia aştept să urc pe scenă, mai ales în Abu Dhabi", a declarat Mick Jagger despre noul turneu. "Îmi doresc să cântăm toate melodiile noastre preferate", a mai spus acesta, informează dailymail.co.uk., citat de Mediafax.
Trupa The Rolling Stones - formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood - a cântat pentru prima dată la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie, la sfârşitul lunii iunie, iar în iulie a avut două concerte cu casa închisă în Hyde Park din Londra.
"Cel mai frumos loc pentru mine din întreaga lume este pe scenă", a afirmat şi Keith Richards.
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Prețurile terenurilor agricole din România au crescut cu 60% în doi ani
Prețurile medii ale terenurilor agricole din România au crescut cu aproape 60% în ultimii doi ani, la 3.100 de euro pe hectar, potrivit datelor companiei DTZ Echinox, dar se mențin de 2 până la 8 ori sub cele din majoritatea statelor europene.
Prețurile terenurilor agricole diferă în România foarte puternic între regiuni, astfel că în Nord-Est și Sud-Est terenurile agricole se vând în medie cu 2.600-2.900 de euro pe hectar, în timp ce în Muntenia și Banat prețurile sunt mai mari, ajungând la 3.500-3.600 de euro pe hectar, potrivit unui studiu al companiei.
În luna februarie a anului trecut un studiu indica prețuri de 1.500-1.600 de euro pe hecar pentru terenurile din zonele de Nord-Est și Sud-Est și de circa 2.200-2.700 de euro pe hectar în Muntenia, respectiv pe lângă București.

DTZ Echinox estimează că în prezent terenurile agricole se tranzacționează la un preț mediu de 3.100 de euro pe hectar. Consultanții precizează că există pe piață oferte de terenuri scoase la vânzare la 4.000-5.000 de euro pe hectar, în special loturi consolidate de mii de hectare. În urmă cu circa doi ani, prețul mediu era estimat la 1.972 de euro pe hectar.
România are 14,7 milioane de hectare de teren
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Cristiano Ronaldo își inaugurează propriul muzeu, în insula portugheză Madeira
Cristiano Ronaldo, atacantul-vedetă al echipei spaniole Real Madrid, va asista pe 15 decembrie la inaugurarea propriului său muzeu la Funchal, capitala insulei portugheze Madeira, a anunțat fotbalistul lusitan.
Trofeele lui "CR7" urmează să fie prezentate, alături de mingi, fotografii și tricouri, în acest muzeu consacrat carierei jucătorului care a debutat în anii '90 la Madeira, de unde este originar.
Chestionat în legătură cu șansele de a intra în posesia Balonul de Aur 2013, pentru care este considerat principalul favorit, Ronaldo a declarat presei portugheze, citată de Agerpres, că a "rezervat" deja un loc acestui prestigios trofeu în noul său muzeu, în cazul în care va fi desemnat câștigător.

În ceea ce privește prezența sa la ceremonia programată de FIFA pe 13 ianuarie, la Palatul Congreselor din Zurich, starul portughez a lăsat să planeze îndoiala, indicând că la data respectivă ar putea fi "în Spania, la Zurich sau la Madeira".
Fotbalistul s-a deplasat la Madeira, arhipelag turistic din Oceanul Atlantic, în compania mamei sale, Dolores Aveiro, și a fiului său, Cristiano Ronaldo Jr., pentru a finaliza pregătirile în vederea inaugurării muzeului său.
Cu această ocazie, atacantul lui Real Madrid s-a întâlnit cu președintele regiunii autonome Madeira, Alberto Joao Jardim, împreună cu care a
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

DEC 05

Evacuare de proporții la Milano, peste o mie de romi îndepărtați din clădiri ocupate abuziv
Evacuare de proporții pe 25 noiembrie la Milano, în clădirile fostei fabrici Italmondo. Forțele de ordine și Protecția Civilă au îndepărtat peste o mie de romi din clădirile ocupate în mod abuziv de circa un an.
Situația atinsese și depășise deja orice limită: o mie de persoane printre care foarte mulți copii înghesuite înăuntrul și în afara halelor printre șoareci, barăci și tone de deșeuri; furturi, jafuri și agresiuni de orice tip.

La evacuare a fost prezent și consulul român la Milano. Nu s-au înregistrat tensiuni, cu excepția unui protest al unui grup de romi care a amenințat că va arunca în aer câteva butelii de gaz. Mulți au plecat înainte de ora 10, când au sosit blindatele carabinierilor și poliției.
Dintre evacuați, 254, împărțiți în grupuri familiale, în majoritate romi români, au plecat cu autobuzele puse la dispoziție de Atm către centrele de primire de pe via Barzaghi și via Lombroso din Milano. Găzduire care prevede semnarea "pactului social" cu Primăria: fără infracțiuni, copii înscriși la școală, muncă.

"Am demonstrat că există un alt mod pentru a îndepărta taberele din oraș respectând drepturile persoanelor și în special ale minorilor. O schimbare profundă după ani de
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
CRBL, un "bad boy" romantic, la Torino
Guess Who, Giulia, Moris, Corina sau Grasu XXL sunt doar câțiva dintre artiștii renumiți români care au venit să concerteze la Torino. Pe 9 noiembrie a fost rândul lui CRBL să-i încânte pe românii de aici, la discoteca La Gare.
CRBL a susținut, pentru prima dată în Torino, un concert în fața a sute de români care au luat cu asalt discoteca pentru a fi cât mai aproape de idolul lor. Cum era de așteptat, a fost o petrecere epică.

Melodiile, dansurile și coregrafia lui CRBL au "incendiat" atmosfera, așa cum acesta și-a obișnuit fanii încă de când a apărut pe scenă. Am profitat de ocazie pentru a-i pune artistului câteva întrebări, atât despre cariera muzicală, cât și despre viața de tătic.
Am aflat că anul 2014 aduce fanilor primul album de când artistul și-a lansat cariera solo. "Da, din 2009, de când mi-am lansat cariera solo, am scos cinci single-uri. E clar că o să scot un album în 2014. Tot pentru anul viitor, începe și al doilea sezon la «România dansează» și abia aștept. Sunt curios să văd ce dansatori mai avem prin țară", a declarat CRBL pentru Gazeta Românească.
În Torino, departe de casă, CRBL spune
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Gelozie: și-a zgâriat soțul cu unghiile, l-a mușcat, l-a lovit cu un sertar și în final ...
Irina Clemente, de 41 de ani, a fost arestată de carabinieri pentru tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat soțul, camionagiu român de 41 de ani.
Fapta s-a petrecut la Scorze (Venezia), în apartamentul în care trăiește cuplul. Între cei doi aizbucnit o ceartă furibundă din gelozie.
Muncitoarea suspecta că voiajele continue ale bărbatului ascundeau o relație extraconjugală.Auzind zgomotele care proveneau din apartament, câțiva vecini au dat alarma telefonând la 112. Carabinierii au sosit la fața locului găsindu-l pe bărbat, de 39 de ani, deja rănit.

"Mă trădezi cu un italian", și-a ucis soția cu 14 lovituri de cuțit

Agresiunea a avut loc după ce femeia a aruncat mai întâi câteva obiecte asupra partenerului, printre care sertarul unei comode. Bărbatul a încercat să frâneze furia iubitei, care însă a reacționat cu mai multă energie, înjunghiindu-l cu un cuțit. Femeia a fost dusă mai întâi la cazarmă și apoi la închisoare, în timp ce bărbatul a fost internat la spitalul din Mirano de unde a fost externat după ce a fost tratat.

"M-ai înșelat, arunc în aer casa"

Femeia arestată a recunoscut că și-a zgâriat soțul cu unghiile, că l-a mușcat, că l-a lovit cu un sertar,
Citeşte mai mult...
Visit Website