sâmbătă, 31 martie 2012

Corriere della Sera despre Victor, muzicantul român care "dădea sunet şi culoare ...

Corriere della Sera despre Victor, muzicantul român care "dădea sunet şi culoare ...:
"Corriere della Sera" a publicat joi, în ediţia electronică, un material despre Victor, un muzicant român care cântă la vioară într-o intersecţie din Roma. Reţinut de poliţie, bărbatul a povestit jurnalitului italian că se întoarce în România, pentru că nu mai are voie să cânte, pe motiv că perturbă liniştea publică. "Locuitorii cartierului îl regretă", relatează Corriere della Sera.
Iată articolul semnat de Aldo Cazzullo şi intitulat "Storia di Victor e del suo violino":
La colţul dintre Via Nomentana şi Via Antonio Nibby, de mai mulţi ani, violonistul Victor interpretează orice partitură de la Mozart la Bossanova. Având în vedere că se află aici "de o viaţă" îi cunoaşte pe toţi locuitorii din cartier şi toţi îl cunosc. El ştie că doamnei care conduce un Fiat Panda galben îi plac valsurile lui Strauss, în timp ce fata ei vrea să asculte melodia "A te" a cantautorului Jovanotti.

După ce îşi încheie spectacolul, Victor zâmbeşte şi nu cere nimic. De cele mai multe ori şoferul nu are mărunţiş la el sau nu are timp. Unii îi lasă o sumă fixă săptămânală sau lunară, de tip abonament. Pe scurt, Victor a devenit o figură de referinţă.
Foto: Un muzicant

Citeşte mai mult...