joi, 29 martie 2012

Liceu românesc la Roma

Liceu românesc la Roma:
Românii din capitala Italiei şi-ar putea trimite în curând copiii să studieze la un liceu în care toate materiile să fie predate în limba maternă.Proiectul înfiinţării unui liceu românesc la Roma a fost discutat într-o întrevedere dintre ministrul de externe Cristian Diaconescu şi viceprimarul Romei, Sveva Belviso, în cadrul vizitei de lucru efectuate de către şeful diplomaţiei române la Roma, în perioada 26-28 martie 2012.
În cadrul discuţiilor au mai fost abordate o serie de propuneri de colaborare între Primăria Romei şi Guvernul României în beneficiul cetăţenilor români din Peninsulă.
Video pentru prevenirea traficului de persoane
Astfel, viceprimarul Romei a propus realizarea unui material video care să aibă ca obiectiv informarea cetăţenilor români în scopul prevenirii traficului de persoane şi oricăror forme de abuz. Materialul va fi realizat în parteneriat cu instituţiile statului român responsabile, ar urma să fie difuzat pe canalele media din România, scopul vizat fiind o mai bună informare a cetăţenilor români care doresc să muncească în Italia în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire a formelor de abuz şi a traficului de persoane.
Imobile pentru Biserică
De asemenea, urmare discuţiei avute în cursul zilei de astăzi cu episcopul

Citeşte mai mult...