luni, 26 martie 2012

Medicul Evandro Rossetti: un italian cu suflet de român

Medicul Evandro Rossetti: un italian cu suflet de român:
De profesie e medic stomatolog la Roma. După nume, e italian, dar Evandro Rossetti ascunde un suflet românesc. Nu-l ascunde prea bine şi nici nu vrea s-o facă, pentru că vorbeşte cu plăcere şi mai ales perfect pe româneşte şi cânta muzică folk românească, pe care el însuşi o compune. Iată istoria extraordinară a unui medic italian care a cântat în Cenaclul Flacăra al lui Adrian Păunescu.
În anii '70, Evandro a trăit opt ani în România, fiind student la Facultatea de Stomatologie din Bucureşti. Experienţa sa nu s-a limitat doar la viaţa studenţească. A cântat şi în Cenaclul Flacără şi astăzi încearcă, alături de vechii prieteni, să păstreze vie flacăra muzicii folk.
"Cencalul Flacăra a fost mai mult decât un Woodstock


De ce aţi ales să studiaţi tocmai la Facultatea de stomatologie din Bucureşti?

«Nu a fost o întâmplare. După ce am terminat milităria, voiam să plec pentru un timp, să mă deconectez. Acolo era atunci bunica, aveam şi unchi şi mătuşi. Mama era din Bucureşti. Tata, italian, a fost prizonier la sovietici, pe urmă l-au trimis la un internat prin Valea Prahovei. De acolo a venit la Bucureşti. I-au cazat la unele familii de

Citeşte mai mult...