joi, 29 martie 2012

Jumătate dintre români nu au folosit niciodată un calculator

Jumătate dintre români nu au folosit niciodată un calculator:
Doar 50% dintre românii cu vârste cuprinse între 16-74 de ani au folosit vreodată un calculator, faţă de 96% în Suedia, 94% în Danemarca şi Olanda, 93% în Finlanda sau 91% în Marea Britanie, se arată într-un comunicat transmis de Eurostat, citat de Mediafax.
Media europeană este de 78%, iar pe penultimul loc, înaintea României, se situează Bulgaria, cu 55%.
În rândul tinerilor, 81% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani au folosit măcar o dată calculatorul, de asemenea cel mai mic procentaj din UE, faţă de o medie de 96% la nivelul Uniunii şi procentaje de 100% în mai multe ţări Olanda, Austria, Finlanda, Suedia, Marea Britanie şi Luxemburg.
În Bulgaria, 87% dintre tineri au folosit cel puţin o dată PC-ul, iar în Ungaria 98%. Datele au fost colectate la nivelul anului 2011.
Online-ul, ca un OZN
Ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, a declarat luni, 26 martie, că România are zone cu "ultraviteze" la conexiunile de Internet, "programatori ultraperformaţi" şi "hackeri ultraspecializaţi", dar şi prea mulţi cetăţeni pentru care Internetul este încă "un OZN". Un sondaj prezentat de Eurostat în luna decembrie a anului trecut relevă că mai mult

Citeşte mai mult...