joi, 29 martie 2012

Cristian Diaconescu: "Relaţii excelente între România şi Italia"

Cristian Diaconescu: "Relaţii excelente între România şi Italia":
Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a avut marţi, 27 martie 2012, convorbiri cu Giulio Terzi, ministrul afacerilor externe al Republicii Italiene.

„Salut modul în care omologul meu s-a exprimat în ceea ce priveşte comunitatea de români din Italia. A fost un discurs european, pozitiv şi încurajator, care reflectă modul în care  se înţelege şi se percepe astăzi, la Roma, importanţa comunităţii româneşti, contribuţia acesteia nu doar din punct de vedere economic şi politic, dar şi în dezvoltarea unor parteneriate pe plan social şi cultural. Relaţiile dintre ţările noastre sunt la nivel de excelenţă, bazate pe valori şi principii europene. Cred cu tărie că suntem un caz special nu sunt multe ţări unite prin legături atât de puternice şi de diverse. Interdependenţa dintre România şi Italia aduce cu sine efecte şi rezultate benefice şi impulsionează o cooperare şi mai strânsă. Am purtat astăzi, cu omologul meu, convorbiri deosebit de fructuoase şi consistente, în spiritul Parteneriatului Strategic Consolidat existent între ţările noastre”, a declarat, în acest context, şeful diplomaţiei române.
Cei doi miniştri au evocat, în cadrul discuţiilor, intensitatea relaţiilor bilaterale, determinată de interesele reciproce la toate nivelurile şi au evidenţiat excelenta cooperare în domeniul economic, în contextul în care

Citeşte mai mult...