joi, 29 martie 2012

Asociaţia moldovenilor din Padova, "Baştina", a organizat Sărbătoarea ...

Asociaţia moldovenilor din Padova, "Baştina", a organizat Sărbătoarea ...:
Asociaţia moldovenească “Baştina” a organizat la Padova, duminică 25 martie, festivitatea cu genericul “Mărţişor Sărbătoarea Primăverii”, anunţă un comunicat al asociaţiei.
Festivitatea a început cu intonarea imnului naţional al Republicii Moldova, urmat de discursul preşedintelui asociaţiei, Alexandru Marcinschi: "Felicitări cu ocazia alegerii preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi mulţumiri tuturor forţelor politice care au contribuit la rezolvarea crizei politice. La Mulţi Ani Republica Moldova, spre o integrare europeană!”
Participanţii au ţinut un minut de reculegere în memoria tânărului Vadim Pisari, ucis de către un soldat rus pe data de 1 ianuarie 2012 în Transnistria.
Au mai rostit discursuri Ştefan Maimescu deputat în primul parlament al Republicii Moldova şi Dumitru Ilinca consilier parlamentar, cu un salut din partea senatorului român Viorel Badea.
A mai fost proiectat un scurt film despre conflictul de pe Nistru.
În cadrul evenimentului au fost amenajate două expoziţii de pictură şi ceramică aplicată, realizate de artiştii Olga Guţu şi Umberto Vizentin.
În cinstea zilei de 27 martie 1918 s-a dansat “Hora Unirii”.
A urmat un spectacol, prezentat de Viorica Guglea şi Iana Slobodeniuc, susţinut de soliştii Angela Chirinciuc, Liuba Grecu-Zadnipru, Luminita Frunză. La clape Dan Pleşa, la nai Nicolae Singureanu, la vioară Pavel Moraru.
Recitatori:

Citeşte mai mult...