vineri, 9 martie 2012

Pâine românească, brutarii din Salerno în alertă: "Aluat congelat de doi ani"

Pâine românească, brutarii din Salerno în alertă: "Aluat congelat de doi ani":
"Atenţie la pâinea precoaptă în vânzare, în special în reţeaua de distribuţie low cost". Acesta este denunţul Cna Salerno (Confederazione Nazionale dell'Artigianato), care invită consumatorii să fie atenţi la pâinea vândută ieftin în marile reţele de distribuţie. Denunţul este prezentat de Il Mattino, care spune că în supermarketurile italiene sunt cuptoare care coc pâine caldă, însă nu e vorba de un produs proaspăt, ci de aluat congelat, sosit din România.

"Această pâine a doua zi se înnegreşte"

Sub acuzaţie, din nou pâinea din România, care, consideră Cna Salerno, a fost pregătită chiar şi cu doi ani înainte de vânzare, aluatul fiind congelat şi apoi conservat.
"Criza a ajuns pe masa noastră spune Paolo Quaranta, director Cna Salerno şi astfel se cumpără pâine la preţ foarte mic. În devafoarea siguranţei şi calităţii. Sarcina noastră este de a proteja produsele locale, de a le apăra şi a avertiza consumatorii". Cna Salerno se opune pâinii congelate, fiindcă dăunează brutarilor şi consumatorilor.
"Înşelătoria este pe acele etichete pe care deseori le vedem pe rafturi şi care indică faptul că produsul a fost copt şi ambalat în acel punct de vânzare explică Sergio Casola, preşedintele Cna Salerno dar se omite

Citeşte mai mult...