miercuri, 20 noiembrie 2013


1-1 cu Grecia /România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. ...
România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, fiind eliminată de Grecia, în dubla manșă de baraj. După scorul dezamăgitor înregistrat la Pireu, 3-1, "tricolorii" nu s-au putut impune nici la București, terminând meciul la egalitate, 1-1. Menționăm că ultimul turneu final mondial la care a participat reprezentativa țării noastre a fost în 1998, țara organizatoare fiind Franța. Atunci, România a ajuns până în optimile de finală.
Naționala lui Victor Pițurcă a repetat jocul slab din Grecia și pe Arena Națională. Jucătorii români au evoluat fără vlagă, fără ambiție și fără orizont. S-au trezit pentru câteva minute în repriza secundă, după ce au egalat printr-un autogol. Grecii au jucat pragmatic, au tras de timp și au închis culoarele spre poarta lor.
Veniți în număr mare la stadion în ciuda rezultatului slab din Grecia, peste 50.000 de suporteri i-au susținut pe "tricolori", însă și-au continuat "războiul" cu Victor Pițurcă. Selecționerul a fost fluierat în momentul în care crainicul Arenei Naționale a anunțat echipele de start, iar golul grecilor și jocul fără orizont al României i-au făcut pe fani să "declanșeze" un adevărat recital la adresa lui Pițurcă. "Demisia, demisia!" a fost refernul preferat al suporterilor.

Pițurcă nu demisionează
Selecționerul
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Italia: “Aşa se moare din cauza vremii rele şi a neglijenţei”
Cel puţin 18 oameni au murit ca urmare a inundaţiilor din nord-estul Sardiniei, după trecerea ciclonului Cleopatra, care s-a abătut asupra insulei pe 18 noiembrie, arată Corriere della Sera. Guvernul italian a deblocat 20 de milioane de euro pentru ajutoare de urgenţă, şi a cerut ca aceste fonduri să nu fie contabilizate în pactul de stabilitate.
La o zi de la tragedie, autorităţile locale au fost obiectul criticilor din cauza lipsei lor de pregătire.“Nimeni nu ar fi putut să prevadă că echivalentul a şase luni de ploaie s-ar putea abate asupra noastră în 24 de ore”, a replicat un primar. “Ghinionul” nu este singura explicaţie, arată editorialulCorriere della Sera –
potrivit ultimului raport al unei comisii parlamentare consacrate mediului, 68% dintre alunecările de teren din Europa au loc în Italia. [...] Vulnerabilitatea noastră geografică naturală este în plus agravată de greşeli. Tăieri ilegale de arbori, construcţii imobiliare pe terenurile ameninţate de inundaţii, [...] precum şi diminuarea progresivă a fondurilor dedicate prevenirii dezastrelor naturale: între 2009 şi 2012 aceste fonduri au trecut de la 551 de milioane de euro la 84 de milioane. În acest an, reducerea era de 20 de milioane de euro.
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG