sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Români în Europa


Există și români mulțumiți de viața din Sicilia
Chiar dacă se spune că salariile în sudul Italiei, în Sicilia, sunt mai mici, există și români care nu vor să schimbe regiunea.
Anca Grădinaru, originară din Botoșani, de șase ani la Scicli, un oraș din provincia Ragusa, nu este afectată de criza și nu vrea să renunțe la ospitalitatea sicilienilor. Șomajul în regiunile din sudul Italiei, în Calabria și Sicilia afectează mai mult populația decât în alte zone ale Italiei. 84 de mii de locuri de muncă s-au pierdut numai în insula Sicilia pe parcursul unui an, la o rată a somajului de 21,6% și de 50% în rândul tinerilor.
Afectați de această situație sunt desigur și cetățenii români care de cele mai multe ori primesc salarii de 600 700 de euro pe prestări care în nordul Peninsulei se plătesc cu cel puțin 800 de euro. Există însă și cazuri de români care au locuri de muncă cu un salariu convenabil, iar în plus de atât sunt integrați în societatea siciliană.

Anca Grădinaru, originară din Botoșani, de șase ani lucrează la Restaurantul Quore Matto din orașul Scicli, în provincia Ragusa, în sud estul insulei Sicilia. A ajuns pentru prima dată în regiune, la Vittoria, dar după câteva luni
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Nou-născut vândut la Rimini, mama condamnată la 3 ani și 4 luni de detenție
Un cuplu din Santarcangelo (provincia Rimini), dar de loc din provincia Caserta, care nu poate avea copii, a găsit o româncă dipusă să-și vândă propriul nou-născut. Cazul a ajuns pe masa judecătorului, pentru infracțiunea de complicitate la alterarea stării civile la momentul nașterii.
Acum mama micuțului, M.R., de 32 de ani, a fost condamnată la 3 ani și 4 luni de detenție. În 2009, pentru același cap de acuzare, au fost condamnați la trei ani de detenție M.D. și G.D.S., soț și soție, cuplul care a plătit tânăra româncă (24 de ani la momentul faptelor) pentru a primi în adopție un copil.
Totul începe în 2005 când M.R., însărcinată, se duce la spitalul Infermi pradă durerilor. La momentul nașterii, însă, printre plânsetele bebelușului, fata le spune infirmierelor că nu vrea să recunoască acel copil și că ar trebui să-l încredințeze tatălui biologic, M.D. însă atitudinea tinerei i-a făcut suspicioși pe sanitari.
Tribunalul pentru minori, și pe baza probei ADN care a stabilit că bărbatul nu putea fi tatăl natural, a blocat acea încredințare, demarând o urmărire penală care s-a încheiat cu trimiterea în judecată a cuplului și a tinerei românce. Practic cei trei au căzut la înțelegere
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Maseur italian a abuzat de un copil român. ...
Doi ani de anchete pentru a strânge probele care îl incriminează. Renato Remonato, de 56 de ani, maseur sportiv, de pe 1 noiembrie este în arest domiciliar la casa sa din Mirano (provincia Venezia), cu acuzația de viol asupra unui minor (un băiat de 12 ani) și deținere de material pedopornografic.
Mandatul de arestare preventivă a fost executat de carabinierii din Venezia. Carabinierii, plecând de la un episod de extorcare în dauna lui Remonato, au reconstituit ceea ce apare un profil pedofil de cursă îndelungată. Bărbatul, "apreciat și renumit" fizioterapeut utilizat de numeroase cluburi fotbalistice și motocicliste, are antecedente specifice care nu lasă dubii privind atențiile sale morbide în privința băieților, pe care îi abordează tocmai în virtutea activității sale profesionale.
Remonato, în trecut infirmier profesional la spitalul din Mirano, a fost arestat în 1987 petrecând în detenție o săptămână și încheind un acord pentru un an, 4 luni și zece zile de detenție (pedeapsă grațiată) pentru că a abuzat un băiat de șaisprezece ani pe timpul unei ședințe de fizioterapieîn ambulatorul său. Și a mai încheiat un acord și zece ani mai târziu (șapte luni și cinci zile plus 25 de milioane de lire
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Trafic de anabolizante din România, polițist arestat la Piacenza
Echipa mobilă din Piacenza a făcut lumină asupra unui trafic de anabolizante provenite din România și destinate anumitor frecventatori ai unor săli de sport piacentine.
Pe 29 octombrie a fost arestat un agent de poliție de 28 de ani, în serviciu de mai mult timp la școala de elevi agenți, care a fost găsit cu șapte ambalaje de substanțe dopante interzise: era o expediție care tocmai îi sosise din România. Substanțele sechestrate, printre care și faimosul Nandrolon, sunt o parte pentru uz strict farmaceutic și, o altă parte, pentru uz veterinar.

Români arestați în toată Italia pentru trafic de droguri

Potrivit procurorului, tânărul agent arestat ar fi numai o verigă a lanțului și la rândul său ar fi cedat în continuare substanțele celui care apoi se ocupă de vânzarea acestora pe sub mână anumitor frecventatori de săli de sport piacentine.
Șeful Procuraturii, Salvatore Cappelleri, și-a exprimat satisfacția "pentru activitatea desfășurată de chestură și de echipa mobilă care, cu competență și determinare, a demonstrat că poliția este un corp sănătos, în măsură să îi excludă pe cei care se lasă tentați și încalcă regulile".
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Adoptată suplimentarea bugetului pentru românii de pretutindeni cu 2 milioane de lei
Deputaţii PNL Cristina Pocora şi Gheorghe Dragomir au înaintat, vineri, Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, un amendament la Proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2014, care prevede suplimentarea bugetului MAE cu 2.000 mii de lei.
Această sumă ar urma să fie utilizată pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora.

"Românii din diaspora trebuie respectaţi şi ajutaţi"

Amendamentul a fost adoptat cu unanimitate de voturi. „Nu trebuie să uităm că şi românii care trăiesc în afara graniţelor sunt cetăţeni ai acestei ţări şi trebuie să avem grijă şi de ei. Este o prioritate promovarea identităţii, drepturilor şi valorilor spirituale ale comunităţilor de români, precum şi menţinerea identităţii culturale şi lingvistice.

EXCLUSIV Revoluţie la consulate: 10 euro, taxa consulară pentru un certificat de naştere

România are datoria de a susţine în continuare programe culturale dedicate etnicilor românicare trăiesc în alte ţări, mai ales că în ultimul deceniu numărul cetăţenilor români aflaţi în străinătate a crescut foarte mult. Suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe cu suma de 2.000 mii lei reprezintă o necesitate pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora“, a afirmat deputatul PNL,
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a fost reorganizat
Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) a încheiat ultima etapă a procesului de reorganizare prin adoptarea Hotărârii de Guvern privind organizarea și funcționarea Institutului, publicată în Monitorul Oficial din 13 noiembrie a.c.
Până la începutul acestei luni Institutul a funcţionat după o serie de acte normative emise în anul 1998. Ca urmare a modificărilor legislative survenite, începând cu 20 noiembrie 2013, au fost încetate detașările și au fost demarate procedurile privind evaluarea personalului administrativ încadrat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată.
Noul context normativ va permite Institutului revizuirea procedurilor de sistem și o reorganizarea pe baze noi a activității acestuia, cu respectarea principiilor transparenței, responsabilității, eficienței și eficacității utilizării fondurilor publice.
Informații suplimentare
IEH este o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, în coordonarea directă a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.
În cele şapte luni de la instalarea noii conduceri, în luna aprilie a acestui an, Institutul a iniţiat şi derulat nu mai puţin de 12 proiecte educaţionale şi culturale destinate în special comunităţilor istorice româneşti.
Merită a fi menţionate în acest sens:
1. Inaugurarea Casei de Cultură Românească la Zajecar, Serbia şi deschiderea primei biblioteci de carte românească din comunităţile istorice. Vor mai
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Anca Bucur, campioana mondială la Miss Fitness Universe, invitată sâmbătă la “De Suflet”
Telespectatorii ProTv Internaţional vor avea ocazia în această sâmbătă săcunoască un nou român de succes, la “De Suflet”.Dana Rogoz o va invita în platoul emisiunii, de la ora 20:30 pe Anca Bucur multiplă campioană naţională şi internaţională la gimnastică aerobică şi dublă campioană mondială la concursul Miss Fitness Universe 2011 şi 2013 la categoria de profesionişti.
Ce presupun competiţiile la care a participat şi programul ei riguros de pregătire, dar şi despre cum a început pasiunea ei, la vârsta 3 ani pentru balet, Anca va povesti cu multe amănunte la “De Suflet”. De asemenea ea va demonstra că şi o practicantă a fitnessului de performanţă poată fi feminină.
Tot în această ediţie, va fi prezentă şi dr. nutriţionist Georgeta Vacaru care va completa sfaturile Ancăi şi din punct de vedere alimentar.
Un moment pe care îl Dana îl aşteaptă cu nerăbdare este şi sosirea Giuliei, de la care gazda emisiunii va afla multe sfaturi despre sarcina şi despre îngrijirea copilului. Ce alte surprize a mai pregătit vedeta ProTv Internaţional pentru telespectatorii săi, acestora le rămâne să descopere sâmbătă, de la ora 20:30.
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

NOV 21

Nesimțire | Aproape 20.000 de euro a încasat Pițurcă pentru eșecul cu Grecia
Victor Pițurcă primește o căruță de bani pentru eșecul cu Grecia. Chiar dacă România a ratat calificarea la Mondiale, salariul antrenorului merge în continuare fără probleme.
victor piturca - salariu17.633 euro a primit Victor Pițurcă de la Federația Română de Fotbal pentru eșecul cu Grecia.
Numai în 11 zile la naţională, Pițurcă şi-a băgat în buzunar 4.100 de euro doar din diurnă. Întrucât are 300 de euro pe zi, în România, unde a petrecut 7 zile, şi 500 de euro în străinătate. În Grecia a stat 4 zile.
La diurnă se mai adaugă și 700 de euro, primă pentru remiză. Plus 12.833 de euro, cât înseamnă salariul său pentru 11 zile!
Federaţia Română de Fotbal spune că nu poate să-l dea afară pe Pițurcă întrucât ar trebui să-i plătească acestuia o clauză de reziliere de 500.000 de euro.
Contractul dintre Victor Pițurcă și FRF expiră pe 30 noiembrie 2016! Deși o țară întreagă îi cere demisia, Victor Pițurcă se face că plouă și spune că va califica România la Euro 2016.
The post Nesimțire | Aproape 20.000 de euro a încasat Pițurcă pentru eșecul cu Grecia appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG