vineri, 1 noiembrie 2013

36 de tone de carne de pui au fost retrase din magazine, din nouă judeţe şi din Capitală. Pachetele ar conţine şoareci şi excremente de rozătoare, susţin inspectorii sanitar-veterinari.
Carnea, provenită de la Avicola Călăraşi, a fost distribuită la mai multe magazine din reţeauaSelgros, afirmă anchetatorii. Dezvăluirile au apărut ca urmare a investigaţiei DNA care viza evaziunea fiscală de 50 de miioane de euro, un dosar în care sunt implicaţi, printre alţii, un parlamentar şi un procuror-şef.
Avicola Călăraşi are 19 ferme, aprovizionează hypermarketurile din toată ţara şi are propria reţea de magazine în marile oraşe. Alerta a pornit din centrul ţării.
Procurorii susţin că Avicola Călăraşi a trimis carne alterată la Selgros. Responsabilul magazinului din Braşov spune că a observat că pachetele erau roase de şoareci.
Şeful magazinului a trimis marfa stricată înapoi la Avicola Crevedia. Carnea nu a fost distrusă însă, spun procurorii. Cei implicaţi în evaziunea fiscală reîmpachetau puii şi îi trimiteau altor ferme de distribuţie, care aveau contracte cu magazine mai mici, ceea ce înseamnă că nu este exclus ca o parte din cantitate să fi ajuns deja pe mesele unor români.
Senator şi procuror şef implicaţi
Reţeaua de evaziune fiscală
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Ion Iliescu scrie o carte cu amintiri despre Nicolae Ceauşescu
Fostul preşedinte Ion Iliescu scrie o carte cu amintiri din perioada anterioară anului 1989 în care descrie pe larg şi conflictele avute cu Nicolae Ceauşescu.
Preşedintele de onoare al PSD a mărturisit că această parte a memoriilor sale va fi tipărită, cel mai probabil, anul viitor.
„Lucrez la cartea de memorii, pe care sper să o termin până la finele anului, eu până acum am scris despre Revoluţie şi perioada de după. Iar ultima carte lansată se referă tocmai la perioada de după 89 pana în 2007, cu perioadele de guvernare, opoziţie şi aşa mai departe. Acum m-am apucat de amintiri din perioada anterioară lui 1989 copilăria, tinereţea, conflictele mele cu Ceauşescu din 70 71, de după aceea Timişoara, Iaşi, Apele Române deci ăsta este obiectivul cărţii. Sper ca anul viitor să o lansăm. Sper să termin până la finele anului, să pun la punct cu editura şi sper ca anul viitor să o lansăm”, a declarat Ion Iliescu.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

YESTERDAY

Lucrătorii străini din Veneto câștigă cu jumătate mai puțin decât italienii
În Veneto 13,5% din forța de muncă este străină, însă incidența în totalul veniturilor se oprește la 5,2%. Acest lucru se întâmplă pentru că cei 308.094 de lucrători imigranți primesc salarii cu aproape jumătate mai mici decât colegii italieni: salariul lor mediu este de 11.268 de euro anual (în total, 3,7 miliarde) față de 20.652 euro în cazul celorlalți angajați.

Raport Caritas Migrantes: 968.576 români în Italia

Analiza este conținută în Raportul regional privind imigrația prezentat pe 18 octombrie la Venezia. Prezența străină se concentrează în categoria subordonaților și colaboratorilor la proiect (288.744). Urmează lucrătorii independenț i extra-agricoli (17.293) și cei cu venit dependent sau independent (2.057).

Iată ce munci fac imigranţii în Italia

Numărul pensionarilor străini este de 5.048. Majoritatea contribuabililor străini este denaționalitate română (76.867), marocană (29.398) și chineză (24.681). În domeniul muncii domestice, angajările de străini au fost de peste 25.000, 86% din total. “Însă cota scade în timp ca efect a unei mai mari prezențe de ofertă italiană”, avertizează Bruno Anastasia, unul dintre realizatorii raportului.

Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Copil român mort la Messina, organele sale au salvat trei copii
Un copil român de șase ani a murit pe 15 octombrie la Policlinico din Messina. Micuțul, născut cu o boală genetică, miopatie metabolică, a fost transportat la secția de terapie intensivă pediatrică de la Policlinico pe 8 octombrie, transferat de la Ragusa după un stop cardiac.
Moartea a fost cauzată de o encefalopatie post-anoxică. În urma evaluării efectuate de Centrul regional de transplant, organele micuțului au rezultat adecvate pentru prelevare.
Ficatul, refuzat de centrele italiene din lipsa unor receptori compatibili, a fost oferit în circuitul european și a fost acceptat de Spania pentru o fetiță de un an pe moarte, în timp ce rinichii au ajuns unul la Spitalul Infantile Regina Margherita din Torino și celălalt la Bambino Gesů din Roma.
Corneele au fost trimise la Banca de ochi care are sediul la spitalul Cervello-Villa Sofia din Palermo.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Imigranții din Italia au drept la Cardul social
Cardul social ar putea ajunge și în buzunarele imigranților, cu condiția să aibă deja carte de ședere. Potrivit oficialităților va trebui să se aștepte textul definitiv, însă între timp asta se citește în ultimele ciorne ale Legii de stabilitate, discutată pe 15 octombrie în Consiliul de miniștri.
Cardul social (sau card achiziții) este un card preplătit pe care statul încarcă 80 de euro la fiecare două luni. Acești bani pot fi cheltuiți pentru cumpărarea de produse alimentare, la plata medicamentelor și a facturilor de curent și gaz.

Iată care sunt salariile oferite românilor în Europa

Este destinat celor care au cel puțin 65 de ani sau copiilor cu vârsta mai mică de 3 ani, în acest caz titular este părintele, care au un venit familial scăzut (Indicatorul de Situație Economică Echivalentă trebuie să fie mai mic de 6.700 de euro pe an).
Până acum a fost rezervat cetățenilor italieni rezidenți în Italia. Ciorna Legii de stabilitate, care este manevra financiară a guvernului pentru 2014, amplifică însă categoriile de beneficiari.
Astfel, acest card social este acordat “rezidenților cetățeni italieni sau comunitari ori rudelor cetățenilor italieni sau comunitari care nu au
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Iată care sunt salariile oferite românilor în Europa
O analiză a celor de la Tjobs.ro arată că oferta salarială pentru românii care doresc să muncească în străinătate diferă nu doar în funcție de nivelul de experiență într-un anumit domeniu, ci și în funcție de țară.

Pentru cei care doresc un post de îngrijitor pentru persoane vârstnice, diferența este de 1.400 de euro, lunar, între Marea Britanie, care oferă un salariu maxim de 2.300 de euro, și Italia, care oferă un salariu maxim de 900 de euro. În majoritatea ofertelor de acest fel, se specifică și faptul că angajatorul pune la dispoziția angajatului cazarea.

Din ianuarie 2014, românii au drepturi depline de muncă în UE

Pentru cei care doresc un post de muncitor în agricultură, diferența este mai mică, de 550 de euro, lunar, între Germania, țara care oferă un salariu maxim de 1.550 de euro, și Italia și Suedia, țări care oferă un salariu maxim de 1.000 de euro. În majoritatea ofertelor de acest fel, se specifică și faptul că angajatorul pune la dispoziția angajatului cazarea și masa.

Israelul are nevoie de zeci de mii de muncitori români, interviu cu Armand Schor, Camera de Comerț Israel România

Pentru cei care doresc să muncească
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Parlamentarii nu știu dacă românii din străinătate vor primi pensie în țară
Deputatul PSD Eugen Constantin Uricec a solicitat Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor vârstnice, ministrei Mariana Câmpeanu un răspuns la chestiunea dreptului la pensie a persoanelor care muncesc în străinătate.
Deputatul Uricec, deși membru într-un partid aflat la guvernare, nu știe dacă și în ce mod românii care muncesc în afara țării pot beneficia de dreptul la pensie în cazul întoarcerii în patrie, motivând prin faptul că sistemele sociale nu funcționează ”integrat”. ”În condițiile în care sistemele sociale europene nu funcționează încă într-un mod integrat, vă rog să precizați dacă românii care lucrează în străinătate se vor bucura de drepturile lor în România.” a precizat în interpelarea sa, deputatul PSD.

Iată mai jos și întrebarea adresată ministrei Mariana Câmpeanu:

Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Alexandru Maxim, dorit în Premier League. Liverpool ar putea oferi 12 milioane de euro
Datorită evoluţiilor sale foarte bune, presa germană a scris tot mai des în ultima vreme despre posibilul transfer al lui Alex Maxim de la Stuttgart. Cele mai vehiculate destinaţii pentru român au fost Bayern Munchen, Borussia Dortmund şi Schalke 04, însă şi englezii s-au îndrăgostit de mijlocaşul în vârstă de 23 de ani şi vor face toate eforturile să îl transfere, fiind în vizorul cluburilorLiverpool, Aston Villa şi Everton.
Românul de la Stuttgart a contribuit la nouă goluri în primele nouă etape pentru Stuttgart (4 goluri şi 5 pase decisive), egalând recordul stabilit în urmă cu 17 ani în Bundesliga. Evoluţiile sale au entuziasmant şi toţi îl consideră printre fotbaliştii determinanţi din prima ligă germană. Presa germană a notat că Bayern şi Borussia au început monitorizarea românului şi se gândesc deja la un transfer, în timp ce jurnaliştii englezi au informat că Liverpool, Aston Villa şi Everton sunt foarte atente la evoluţiile lui Alexandru Maxim.
Liverpool, transfer istoric
Liverpool este unul dintre cele mai titrate cluburi din lume, pe lângă cele 18 titluri pe care le are în vitrină, adunând 11 trofee europene. Managerul lui “cormoranilor”, Brendan Rodgers, crede că mijlocaşul lui Stuttgart s-ar
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Ţara arde, iar parlemantarii vor să modifice stema ţării. Lista legilor trăsnite
Parlamentarii români nu au dovedit niciodată o eficienţă prea mare în a iniţia legi. Muncesc, în medie, două zile pe săptămână, luni şi marti, miercuri majoritatea fiind în drum spre casă.
Mai grav, într-o perioadă în care bugetul ţării este pe minus, scumpirile şi falimentele sunt în lanţ si ocupăm distinsul loc 4 în lume la numărul de taxe şi impozite, aleşii pierd o bună parte din timpul lucrat dezbătând legi de-a dreptul caraghioase iniţiate tot de ei.
De pildă, un grup de deputaţi au iniţiat o lege prin care să modifice stema ţării, astfel încât vulturului sa-i fie pusă pe cap o coroană. Nici măcar iniţiatorii nu ştiu prea bine de ce vor această schimbare. "Unul dintre argumente a fost acela că este un simbol tradiţional, în sensul că a mai existat pe coroana României vulturul", a spus Viorel Palaşcă, deputat PNL, iniţiator al legii.
Colegii de Parlament admit că puţinul timp pe care senatorii şi deputaţii şi-l petrec la muncă se consumă şi pe dezbaterea unor astfel de iniţiative. "Marele farmec al acestei funcţii de parlamentar este că poţi să faci şi să scrii tot ce-ţi trece prin cap fără să fii sancţionat, nici
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Marioara Murărescu învaţă să meargă din nou, după operaţia la coloană
Binecunoscuta realizatoare TV Marioara Murărescu, în vârstă de 66 de ani, a cărei voce inconfundabilă a prezentat “Tezaur Folcloric” ani de zile, este internată în spital de mai bine de patru luni.
În luna iulie, îndrăgita prezentatoare a emisiunii “Tezaur folcloric” (TVR 1) a fost operată la coloană la Cluj, iar în prezent se află la Spitalul Elias din Capitală, unde a intrat într-un program de recuperare. Cum rezultatele sunt îmbucurătoare, medicii au întâmpinat-o cu o veste care i-a readus femeii zâmbetul pe buze: “Doctorii mi-au spus că până de Crăciun voi ajunge acasă. Mă simt bine, recuperarea merge şi ea bine”, a declarat Marioara Murărescu.
Urmărită de ghinioane din 2008
Marioara Murărescu se simte foarte rău şi face faţă durerilor doar cu ajutorul morfinei. În anul 2008, prezentatoarea TV a descoperit că are cancer la sân şi a fost supusă unei duble mastectomii. Boala a recidivat însă la tiroidă, iar anul acesta în zona coloanei.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

OCT 29

Eugen Șerbănescu, Consul general la Bologna, apel către românii din regiunile Emilia ...
În vederea unei mai bune comunicări și a continuării procesului de strângere a legăturilor cu comunitățile românești, ne adresăm parohiilor, asociațiilor și organizațiilor românești din regiunile EMILIA ROMAGNA, TOSCANA și MARCHE, având rugămintea de a ne transmite la adresaeugen.serbanescu.consbologna@gmail.com, pentru Consul General Eugen Șerbănescu următoarele date:
  • denumirea și numărul de membri;
  • scurtă prezentare a statutului și a acțiunilor întreprinse;
  • dacă este recunoscută oficial (sau stadiul procesului de recunoaștere)
  • date de contact (adresă, tel. fix, tel. mobil) ale asociației/organizației/parohiei/societății și ale liderilor.
Cu această ocazie, vă rugăm să ne semnalați (fără niciun fel de discriminare) români de vază – oameni de valoare profesională, oameni de succes – care trăiesc în zona dvs. de cunoștințe sau de interes.
Vă mulțumim, C.G. Bologna
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG