vineri, 29 noiembrie 2013

Românii din Italia cu bune și rele

ERDAY

"Relansarea agriculturii din România cu ajutorul Italiei", forumul economic ...
Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 9.00, la Accademia di Romania se va discuta despre cooperarea strategică dintre România şi Italia pentru relansarea firmelor din sectorul agroalimentar, în cadrul Forumului Economic Italo-Român organizat de Reprezentanţa în Italia a Camerei de Comerţ a României (CCIRO Italia) şi Institutul pentru Cooperare Economică Internaţională şi Problemele Dezvoltării (ICEPS).
Preşedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac, explică: "La acest workshop vor participa un secretar de stat din Ministerul român al agriculturii şi reprezentanţi ai Ministerului italian al agriculturii, parlamentari din cele două ţări, experţi şi întreprinzători. O bună reacţie la invitaţia CCIRO Italia am avut din partea confederaţiilor de categorie, cum ar fi Confartigianato, Confagricultura, Confenergia.
Discuţiile se vor axa, în principal, pe schimburile comerciale dintre Romania şi Italia din sectorul agroalimentar şi pe schimburile de experienţă. În special, experienţa italiană poate favoriza relansarea agriculturii româneşti.
Cu siguranţă o bună parte din discuţii va avea ca subiect fondurile europene, dar şi internaţionalizarea si delocalizarea unor activităţi agricole din Italia în România."

"În Italia sunt înregistraţi ca angajaţi în agricultură 117.000 de români, dar românii pot fi mai mult decât lucrători, mulţi au capacităţi de întreprinzători şi pot face agricultură nu ca muncitori în Italia,
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Agricultura Italiei în mâinile românilor, peste 117.000 angajați cu acte în regulă
În 2012 a crescut cu 3% față de anul precedent numărul lucrătorilor străini de pe câmpurile italiene care, în ciuda crizei, se confirmă a fi o sursă importantă de ocupare și pentru categoriile cele mai vulnerabile. Este ceea ce reiese dintr-o analiză a Coldiretti care a colaborat la realizarea Dosarului Statistic privind Imigrația.
Numărul imiganților care au găsit în mod regulamentar de lucru în agricultură în 2012 este de 320.000.
Lucrătorii imigranți angajați în agricultură precizează Coldiretti au o vârstă medie de 35 de ani și jumătate și în proporție de 72% sunt de sex masculin.

Primele 12 țări de proveniență reprezintă 87,2% din totalul lucrătorilor străini (România 117.000, India 28.000, Maroc 26.000, Albania 24.000, Polonia 20.000, Bulgaria 15.000, Tunisia 12.000, Slovacia 10.000, Macedonia 9.000, Senegal 6.000, Moldova 5.500, Ucraina 4.700).

Vrei să te întorci în România sau să-ţi găseşti de muncă în altă ţară? Ambasada României şi sindicatele te învaţă cum să faci

Lucrătorii străini încheie Coldiretti contribuie în mod structural și determinant la economia agricolă a țării și reprezintă o componentă indispensabilă pentru garantarea primatului “Made in Italy”.
Cia Confederația italiană a imigranților apără și ea imigranții. “Datele în creștere privind
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Paula Măriuț Ciobanu din Torino, între primele 50 de pictorițe ale lumii
Cu o activitate apreciată atât în România, dar și în Italia, recent, Paula Măriuț Ciobanu a apărut într-o carte ce prezintă cele mai importante 50 de pictorițe din lume. Volumul "La donna nella storia dell' arte" (Femeia în istoria artei) a fost publicat, de curând, în Torino.
Paula Măriuț Ciobanu, originară din Bacău, locuiește de ani buni în Torino și este singura româncă menționată între cele 50 de personalități feminine reprezentative pentru pictura contemporană. Pictează de când era copil. Nici nu mergea încă la școală, dar desena cu cărbune pe pereții casei bunicilor.

De ani buni locuiește în Peninsulă. Italia i-a adus artistei nu doar o viață mai bună, ci și o carieră mai sigură. Numeroase premii și diplome i-au fost înmânate în Italia, fiindu-i recunoscut, astfel, talentul și originalitatea. Totuși, în anul 2007, când a venit prima dată în Torino, a avut un șoc."Mi-a fost greu să mă adaptez atunci când m-am trezit într-o lume în care nu cunoșteam și nu mă cunoștea nimeni. Am avut un șoc. Nimeni nu știa cine este Paula", ne-a declarat artista.

Criticul Vittorio Sgarbi despre o sculptură a unui artist român: "Îmi place”

Ulterior, lucrurile au intrat pe făgașul normal,
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Renato Zero: "Prea mulți imigranți, Italia nu-i poate primi pe toți"
"Italia, pentru binele copiilor săi, nu mai poate primi imigranți. Este de ajuns să te uiți la închisori pentru a înțelege că mulți vin aici pentru a comite infracțiuni."
De data aceasta cel care vorbește nu e un leghist, ci Renato Zero. Cantautorul explică ce crede despre imigrație într-un interviu publicat pe 5 noiembrie în Huffington Post.

"Nu putem să continuăm să absorbim sosirea de persoane din alte țări neavând structuri adecvate pentru a le primi: case, locuri de muncă, asistență", spune artistul cu mulți admiratori. "Noi, întrucât suntem italieni, avem tot dreptul să ne protejăm fiii garantându-le o educație și o asistență sanitară adecvate".
"Negru murdar, întoarce-te la tine acasă", muzician accidentat, insultat și bătut
"Pe de-altă parte adaugă Renato Zero este această Europă care o face pe mironosița, în special germanii și francezii, care se distanțează de problemă: de ce nu își asumă și ei absorbția acestor fluxuri migratorii de extracomunitari? Cinstiți să fim, noi avem de rezolvat situații atât de vechi încâtnu suntem în măsură să primim toate aceste persoane".

Leghiști contra lui Chaibi, consilier, fiuCiteşte mai mult...

Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Arestat pentru furturi de haine în valoare de peste 200.000 de euro
Avea în dulapuripulovere, costume, jachete și accesori ale celor mai bune mărci, deși nu era nici stilist nici pasionat de modă.Suspiciunea este însă că face parte dintr-o adevărată bandă specializată în furturi din magazine de îmbrăcăminte de înaltă calitate.
Din acest motiv carabinierii din Darfo l-au denunțat pentru tăinuire pe un cetățean român de 36 de ani, domiciliat la Darfo Boario Terme.

"Spaniolul" Pavel fura din magazine la Lecce

În cele două locuințe din Costa Volpino și din Darfo care erau la dispoziția sa, au fost găsite 750 de articole de îmbrăcăminte cu etichete și prețul aferent, cu o valoare totală de peste 200.000 de euro, de asemenea diferite bilete la ordine cu o valoare totală de 58.000 de euro.
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Român prins de un ”cashdog” cu 38.500 euro transportați ilegal
Prima intervenție cu succes a "cash dog", serviciul Gărzii de Finanțe care utilizează câinipentru a descoperi traficul de valută.
S-a întâmplat la frontiera din Ventimiglia, unde Bacon, un tânăr labrador sosit de câteva luni, a mirosit 38.500 de euro care erau transportați într-o valiză ascunsă în mașina unui român.
Pe timpul controlării vehiculului, Bacon a semnalat prin comportamentul său bancnotele. Românul exporta în mod ilegal suma în Franța. Banii, 77 de bancnote de 500 de euro fiecare, au fost sechestrați.
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Roma, tatăl și-a atacat fiul cu toporul: "Ești un hoț"
Carabinierii din Roma au arestat pe un român de 55 de ani care și-a lovit cu dosul unui topor fiul, un tânăr de 28 de ani cu antecedente penale în arest domiciliar.
Furia bărbatului a fost declanșată de una dinnenumăratele infracțiuni comise de fiu, acuzat de data aceasta că ar fi furat de la un vecin. Acuzațiile pentru bărbat sunt de tentativă de omor și leziuni din culpă.
Fură de la muncă: "Trebuie să-mi repar casa în România"
Soția terorizată a alertat carabinierii la numărul 112. Patrula intervenită la fața locului l-a blocat imediat pe bărbatul de 55 de ani și a acordat îngrijiri fiului care a fost transportat la spitalulTor Vergata pentru rănile suferite la cap, considerate vindecabile în 10 zile.
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Cerșetorii români vor fi expulzați din Anglia
Premierul Marii Britanii, David Cameron, a anunţat o reducere drastică a "turismului pentru beneficii", spunând că imigranţii UE nu vor mai putea să aibă pretenţii la sprijin din partea plătitorilor de taxe pe termen nelimitat, scrie BBC News, citat de HotNews.ro.
Cameron a declarat că britanicii sunt "profund îngrijoraţi" de nivelurile de migraţie din Bulgaria şi România, pentru care se vor ridica restricţiile pe piaţa muncii începând cu 2014.
El a pus sub semnul întrebării şi principiul libertăţii de circulaţie în cadrul UE, precizând că acest drept nu poate fi "necondiţionat".
Sondaj Daily Mail: opt din zece britanici nu vor să trăiască alături de români
Ce schimbări a anunţat Cameron:
  • Noii imigranţi nu vor primi ajutoare de şomaj în primele trei luni.
  • Plăţile vor fi sistate după şase luni, excepţie făcând situaţia în care aceştia au o şansă "reală" de a se angaja
  • "Testul pentru locuinţa" obişnuit, pentru a se stabili eligibilitatea pentru beneficii, va fi înăsprit şi va fi introdus un prag minim pentru venituri
  • Cei care nu îşi caută de muncă vor fi expulzaţi şi nu se vorCiteşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG