joi, 14 noiembrie 2013

Agricultor italian ucis pentru 100 de euro: 16 ani pentru Marcel Cojoc

AY

Parlamentarii fac eforturi să mărească alocaţiile pentru copii. Cu 40 de eurocenţi
Guvernul nu este de acord să majoreze alocaţiile pentru copii nici măcar cu un leu pe lună.
Executivul a transmis Parlamentului că nu poate susţine niciun fel de creştere a alocaţiei pentru copii din cauza constrângerilor din acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.
Totuşi, Comisia de muncă din Senat a avizat zilele trecute o propunere legislativă care prevede o majorare direct proporţională cu rata inflaţiei. Mai exact, o indexare aşa cum se întâmplă în fiecare an cu pensiile. Deosebirea este că în cazul alocaţiilor pentru copii sumele în plus sunt mult mai mici. Liviu Pop, preşedintele Comisie pentru muncă din Senat, a explicat: "1,8-1,9 (aproximativ 40 de eurocenţi) lei indexarea pentru copiii între 2 si 18 ani şi este în jur de 7-8 (aproximativ 2 euro) lei pentru cei între 0 ş 2 ani. E un plus, însă e un vot al comisiei, mai avem mult până la legiferarea acestei iniţiative"
Alocaţia de stat pentru copii, în valoare de 42 lei (mai puţin de 10 euro), nu a mai fost crescută din 2009. Pentru copiii în vârstă de până la doi ani suma este de 200 de lei (45 de euro).
În România, alocaţia de
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Cântăreţul italian Al Bano concertează la Bucureşti
Cântăreţul italian Al Bano revine la Bucureşti pe 7 mai 2014, pentru un concert care va avea loc la Sala Palatului, alături de Alexander Simphony Orchestra.
Faţă de apariţiile anterioare pe scenele din România, show-ul din primăvara anului viitor va beneficia de un plus de vitalitate, armonie şi calitate sonoră excepţională. La iniţiativa organizatorilor, Al Bano a acceptat provocarea de a concerta alături de profesioniştii ansamblului Alexander Simphony Orchestra.
Alături de aproximativ 90 de instrumentişti de elită, Al Bano va dovedi încă o dată că profesionalismul şi talentul nu au frontiere şi nici limite de vârstă. Pentru concertul din data de 7 mai, artistul promite spectatorilor români o seară muzicală veritabilă, din programul căreia nu vor lipsi melodiile care l-au făcut cunoscut în toată lumea..
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Fotbal: “Cea mai mare iubire a nemţilor”
Echipa naţională de fotbal este “a patra forţă a ţării”, se bucură Die Welt Kompakt, citând rezultatul unui studiu intitulat Wir sind Nationalmanschaft [“Noi suntem echipa naţională”], realizat de Institutul pentru sport, afaceri şi societate al Facultăţii de Economie şi Drept din Hesse.
“Profesor sau muncitor, milionar sau şomer, toată lumea poate să se identifice cu [Mannschaft] [...] care reprezintă un fel de ultimă mare pasarelă capabilă să-i unească pe germani”, adaugăcotidianul, care se amuză remacând că este vorba de “prima dovadă ştiinţifică a importanţei echipei naţionale”:
94% dintre intervievaţi cred că prestanţa echipei naţionale este exemplară. În timp ce instituţiile sociale şi politice îşi pierd influenţa, echipa naţională se dovedeşte o pavăză în faţa furtunii. [...] Astfel, Mannschaft conta pe 1,8 milioane de fani pe reţelele sociale în timpul realizării studiului [...] partidele reprezentate în Bundestag nu aveau decât 180 000.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Operațiunea "Jimbolia", bandă de hoți români anihilată, pradă de peste ...
Membrii unei bande de hoți români rezidenți în zona Pordenone au fost arestați pe 24 octombrie la Faenza (Ravenna). Pe timpul operațiunii, numită "Jimbolia", efectuată de agenții de la Echipa mobilă din Pordenone și din Ravenna, a fost recuperată marfă furată cu o valoare totală de circa 40.000 de euro (telefoane mobile, tablete și diferite materiale electronice).
Este vorba de Pavel Flaugiu, de 46 de ani, cu antecedente penale, Adrian Crăciun Valea, de 33 de ani, cu antecedente penale, Edgard Bruno Palamarciuc, de 35 de ani, cu antecedente penale, și de Vasile Ciobanu, de 35 de ani.

Au sosit din Germania și România, mai precis din Jimbolia, la bordul unui Volkswagen Passat și a unui Mercedes C220. Au pus la cale două sau trei raiduri pe lună încasând zeci de mii de euro: între iunie și octombrie au făcut o avere în Nord-Est. Pradă de peste 320.000 de euro, fără a lua în considerare daunele produse structurilor centrelor comerciale.
Românilor le-au fost atribuite diverse furturi: o lovitură de 70.000 de euro la Bidon din Fossalta di Portogruaro (pielărie); una de 70.000 de euro la Trony din Bassano; una de 55.000 la Bata; una de 21.000 la Conforam din
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
"Raffaele Delle Chiaie a fost cel care a tras în români, pe via Capone"
"Raffaele Delle Chiaie (foto) a fost cel care a tras în români, pe via Capone": a confirmat acest lucru pe 22 octombrie în fața judecătorilor, pe timpul unei depoziții în video-conferință,colaboratorul justiției Ciro De Simone, fost afiliat al unui grup criminal din cartierul Petrosino și acum printre principalii martori ai Procuraturii antimafia pentru reconstituirea războiului dintre bande din ultimii ani.
De Simone a ajutat la reconstituirea expediției punitive din primăvara lui 2007 de pe via Capone, la Salerno, când doi români au fost urmăriți și loviți cu răngi și unul dintre ei a fost rănit la un picior cu un foc de pistol.
Inculpații sunt Raffaele Delle Chiaie (deja condamnat pentru un omor), Walter Castagna și Francesco Frederico. Cu ei, potrivit reconstituirii anchetatorilor, în acea seară erau și Fabio Petrone, ucis câteva luni mai târziu la Baronissi, și Ivan Del Giusto, la acea vreme minor, a cărui poziție a fost disjunsă de Tribunalul pentru minori.
De Simone a confirmat că pistolul, de calibrul 6,35, a fost utilizat de Delle Chiaie, identificat a fiorganizatorul misiunii prin care se dorea pedepsirea celor doi români pentru câteva furturi care fuseseră comise în zonă. Unul dintre cei doi români este acum
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Elena Căruntu, la primul volum de poezii în Italia. ...
Elena Căruntu, o româncă din judetul Vâlcea și-a descoperit pasiunea pentru poezie în Italia. Acum a publicat primul său volum de poezii, intitulat "Gânduri", la o editură din Vâlcea.
Elena plecat din țară fără să se gândească că departe de casă va scrie o carte de poezii și își va găsi liniștea sufletească. Italia a devenit nu doar a doua casă, ci și țara în care "a găsit timp și pentru ea". "Mă simt uneori singură și parcă mi-ar fi mai bine în satul meu de munte, în rest pot spune că sunt o persoană fericită", ne-a declarat ea când ne-a arătat cartea sa cu poezii și am întrebat-o ce și-ar dori mai mult.
Are 51 de ani și este originară din județul Vâlcea, "de lângă renumita localitate Horezu". Părinții au fost ciobani, oameni muncitori, iar Elena e foarte mândră de familia ei. «Multora le-ar fi greu să spună, dar asta nu e o rușine pentru mine. Părinții mei au fost niște oameni deosebit demuncitori, respectați de toată lumea
În țară a lucrat în diferite locuri, niciunul însă nu i-a adus vreo satisfacție. «Trebuia să muncesc, dar nimic nu făceam cu drag», ne-a spus Elena.
A
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Bani de la Fondul de rezervă pentru acţiunile organizate în străinătate cu ocazia Zilei ...
Bugetul MAE a fost suplimentat cu 500.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară în vederea organizării unor acţiuni de 1 Decembrie, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate luni în Monitorul Oficial, anunță Mediafax.
Bugetul Ministerului de Externe pe anul 2013 a fost suplimentat cu 500.000 de lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului "în vederea finanţării cheltuielilor cu acţiuni culturale, de diplomaţie publică şi de reprezentare desfăşurate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare cu ocazia Zilei Naţionale a României", se arată în HG.
Potrivit documentului, Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să introducă "modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în structura şi bugetul Ministerului Afacerilor Externe pe anul 2013".
Ministerul Afacerilor Externe a alocat în 2012 misiunilor diplomatice ale României pentru sărbătorirea Zilei Naţionale suma de de 1.956.055 lei pentru recepţii şi acţiuni de protocol, dar şi 19.732 euro pentru alte evenimente cultural-artistice.
În 2011, MAE a alocat circa 100.000 de euro pentru recepţiile de sărbătorire a Zilei Naţionale, ministerul precizând că în condiţiile bugetului de austeritate nu a alocat fonduri şi pentru alte evenimente.
În 2010, misiunile româneşti din străinătate nu au avut bani alocaţi de la buget pentru marcarea Zilei Naţionale a
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Politicienii cer facilități pentru românii din străinătate în obținerea documentelor
Deputatul PSD Bacău Miron Smarandache s-a adresat ministrului afacerilor interne, Radu Stroe printr-o interpelare depusă la Biroul Camerei Deputaților cerând facilități pentru românii din străinătate în obținerea documentelor de identitate.
În cererea adresată prin interpelarea sa, deputatul Smarandache este de părere ”că românii aflați în prezent în străinătate trebuie să beneficieze de anumite facilități în momentul în care se prezintă în localitățile de origine pentru a-și schimba actele personale”.
”Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat recent că în urma cererilor cetățenilor români aflați în străinătate, în primele nouă luni ale anului au fost atribuite câteva mii de coduri numerice personale, fiind eliberate, de asemenea, o multitudine de certificate de naștere, căsătorie, deces, etc..” și-a motivat cererea Smarandache.
Alături de această recomandare, politicianul a cerut ministerului date referitoare la situația CNP-urilor obținute de românii din afara țării, precum și numărul deceselor, chestiune care a fost cerută cu câteva săptămâni în urmă și de alți politicieni, unul dintre aceștia fiind Aurelian Mihai, deputat ales în Diaspora.
Iată mai jos și interpelarea:

Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
La Alba, în apropiere de Torino, 11 trufe albe au fost vândute cu 274.200 de euro
Un număr de 11 trufe albe au fost vândute weekendul trecut cu 274.200 de euro, în timpul celei de-a 14-a ediţii a licitaţiei anuale care a fost organizată în localitatea italiană Alba, în apropiere de Torino, anunță Mediafax.
"Este un rezultat excepţional, iar această nouă ediţie (a licitaţiei, n.r.) ne-a adus o mare satisfacţie", a declarat într-un comunicat de presă Tomaso Zanoletti, preşedintele Enotecii regionale piemonteze Cavour, organizatoarea licitaţiei, în colaborare cu primăria locală.

Potrivit organizatorilor, lotul final, vândut direct prin satelit la Grinzane şi la Hong Kong, era "constituit dintr-o pereche de trufe de o calitate maximală, cântărind 950 de grame".
Tartufo (trufa) are capitala în Italia, la Acqualagna
"O celebră scriitoare chineză, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, şi-a adjudecat acest lot pentru 90.000 de euro", au precizat organizatorii.
Acest preţ per gram este de trei ori mai mare decât cel al aurului.
Un alt lot, o trufă de 305 grame, a fost cumpărat de un antreprenor anonim şi va fi oferit noului primar al oraşului New York, americanul de origine italiană Bill De Blasio.
Sumele obţinute cu ocazia celei de-a 14-a ediţii a licitaţiei vor fi donate Fundaţiei de
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

NOV 12

Agricultor ucis pentru 100 de euro: 16 ani pentru Marcel Cojoc
Va trebui să ispăşească 16 ani de detenţie pentru omor. Marcel Sorinel Cojoc, de 30 de ani, este considerat vinovat de moartea agricultorului din San Leucio del Sannio, Antonio Pisano.
Sentinţa a fost emisă pe 21 octombrie de Curtea cu Juri de la Tribunalul din Benevento. O reducere a pedepsei faţă de cei 30 de ani ceruţi de procuror.
Arestat pentru o crimă comisă în 2010
Faptele pentru care Cojoc va trebui să ispăşească pedeapsa cu detenţia pentru omor din culpă datează din 9 iulie 2010. În acea zi agricultorul a fost găsit grav rănit într-o magazie din proprietatea sa la San Leucio del Sannio (provincia Benevento în Campania).
După ce a primit îngrijiri medicale, a fost internat cu prognostic rezervat la spitalul G. Rummo din Benevento pentru hemoragie cerebrală post- traumatică, unde a rămas până la deces, intervenit pe 23 iulie 2010 din cauza leziunilor grave suferite, accentuate şi de ciroza de care era bolnav.
Potrivit reconstituirilor efectuate de anchetatori, tragedia a avut loc după o ceartă între agricultor şi român. La bază ar fi fost o chestiune legată de bani. Cojoc se plângea că a primit numai 80
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Milano, animalişti în greva foamei la consulat: "Românii iau 60 de euro pe fiecare ...
Militanţii pentru drepturile animalelor au anunţat că au început din 28 octombrie o grevă a foamei în faţa consulatului român din Milano. Animaliştii au instalat un cort în piazzale Lotto, lângă sediul consulatului, în care fac greva foamei cu rândul, câte 24 de ore fiecare.
«Protestul nostru a explicat la ANSA Giovanni Porta, activist de la "Les Chiens de Rues Italia", în greva foamei din 28 octombrie seara vrea să-şi aducă contribuţia pentru oprirea uciderii câinilor.»

Animaliştii din faţa Ambasadei de la Roma îl înjură pe "tiranul Băsescu" FOTO

«Exterminarea câinilor vagabonzi în România spun activiştii, arătând fotografii şi pancarte cu masacrele a devenit de mai mult timp o nebunie colectivă. Este prevăzută chiar şi o recompensă de 60 de euro pentru oricine predă o carcasă. Cursa pentru exterminare şi pentru câştiguri facile încheie activiştii face să se ia în vizor chiar şi câinii cu proprietar.»

Giovanni Porta (foto sus) mai afirmă: «Protestăm astfel împotriva monstruoasei decizii a preşedintelui Băsescu şi a parlamentarilor săi, care alimentează o nebunie colectivă. De la vânători de câini la cetăţeni privaţi violenţi şi sadici s-a autorizat spânzurarea, eviscerarea, jupuirea de vii
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Forumul Economic Cciro-It de la Perugia: Sprijinirea investiţiilor în ambele sensuri pe axa ...
Camera de Comerţ a României în Italia (Cciro-It) a organizat la Perugia, sâmbătă 9 noiembrie, al doilea Forum economic România-Italia, în colaborare cu Camera de Comerţ locală şi Provincia Perugia.

Camera de Comerţ din Perugia şi Camera de Comerţ a României în Italia au semnat un protocol de colaborare

Lucrarile Forumului s-au axat pe două direcţii. În primul rând informarea întreprinzătorilor din regiunea Umbria cu privire la oportunităţile oferite de piaţa românească. Există în Umbria societăţi foarte puternice, din domeniul construcţiilor, agroalimentar, industria textilă, interesate să investească în România. Aceste firme vor fi sprijinite în mod transparent de Camera de Comerţ şi Industrie a României, pentru comercializarea unor produse "made in Italy" şi deschiderea unor unităţi de producţie.

Colaborare între Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia și Camera de Comerț din Aquila

Aquila, primul Forum economic România-Italia: consolidarea activităţii firmelor româneşti din Abruzzo, oportunităţi de investiţii în România

În al doilea rând discuţiile s-au axat pe situaţia firmelor din regiunea Umbria constituite de cetăţeni născuţi în România. Peste 1.200 de cetăţeni români au activităţi comerciale şi de producţie în regiunea Umbria şi contribuie la economia locală. Aceste firme sunt afectate de criza economică poate mai mult
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG