miercuri, 27 noiembrie 2013

Aşa zisul tratament pentru femeile obligate să se prostitueze: Violată și exploatată, fără apă, lumină și mâncare


Daniel Blaj, fost funcționar sindical, a ajuns pe drumuri după ce a denunțat ilegalități grave
Daniel Cristian Blaj a ajuns funcționar la sindicatul Filca-Cisl plecând "de jos", după ani de zile în care a căutat un loc de muncă onest și apoi lucrați pe șantier. A cunoscut ce însemnă riscurile muncii la negru și a încercat mereu să fie cât mai informat despre drepturile sale. În felul acesta a atras atenția sindicatelor și a fost angajat ca funcționar.
Munca în cadrul Filca-Cisl i-a oferit și o surpriză neplăcută: a depistat împreună cu alți colegi anumite ilegalități legate de «fonduri la negru, bani primiți și dați pentru lucruri nu tocmai în rând cu legea».
A atras atenția superiorilor iar de atunci, împreună cu alți doi colegi italieni, au fost dați afară. În prezent este în proces cu sindicatul, încercând să scoată la lumină adevărul și să-și recapete locul de muncă.
Patru ani la sindicat
Daniel Cristian Blaj are 31 de ani și este originar din Roman, județul Neamț. A ajuns în Italia în anul 2003, «fără serviciu sau un loc de muncă sigur, constrâns uneori să dorm și prin boscheți», povestește el, «că nu mi-e rușine să spun. A trecut mult timp până să-mi găsesc un loc de muncă, să pot să am
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
"Negru murdar, întoarce-te la tine acasă", muzician accidentat, insultat ...
Are o mână fracturată și mai multe răni în suflet Sourakhata Dioubate, muzician de 35 de ani din Guineea, victimă a unei agresiuni la Pieve di Cento, în provincia Bologna.
La sfârșitul lunii octombrie, în timp ce se întorcea acasă pe bicicletă, a fost lovit de un Fiat Punto care nu s-a oprit la un stop. Dioubate voia să intervină agenții municipali și astfel s-a pus în fața mașinii pentru a evita ca aceasta să plece, însă șoferul l-a insultat, apoi a coborât, l-a luat la palme și la lovit cu o rangă din fier.
"Negru murdar, întoarce-te la tine acasă, urât de rahat", striga agresorul, care a fugit și aproape a lovit din nou victima cu mașina înainte de sosirea carabinierilor. A fost însă identificat datorită martorului care a notat numărul său de înmatriculare: este un bărbat de 70 de ani din zonă. A fost denunțat pentru vătămare corporală gravă, amenințări și injurii agravate de discriminare rasială.
Sourakhata Dioubate este un cunoscut percuționist, membru al unei familii de grioți, cântă despre Sahel, trăiește în Italia de la 13 ani și are doi copii. Mâna pusă în ghips îl va împiedica câteva luni să muncească.
"Cincisprezece zile am rămas închis
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Invazie de prostituate românce. Primarul din Pescara: "Fenomenul a atins cote ...
Paginile de cronică neagră ale ziarelor italiene sunt pline de știri despre prostituate românce reținute, amendate, alungate, expulzate. Autoritățile italiene nu mai știu ce să facă. Iată câteva știri: circa 50 de prostituate românce prinse la Pescara, apoi la Milano și Siracusa.
Nouă ofensivă a Poliției municipale din Pescara împotriva fenomenului prostituției: 14 fete, toate de origine română, au fost reținute în oraș pe 7 noiembrie, în timp ce, îmbrăcate sumar, încercau să ademenească potențiali clienți. Cele 14 femei au fost urcate în mașina de serviciu a agenților municipali și reținute la Comandamentul Poliției municipale până la unu noaptea pentru operațiunile de identificare.

Grup de proxeneți români, anihilat la Roma

Aproape toate femeile ajunse în plasa Nucleului special antiprostituție, cu vârstele cuprinse între 18 și 34 de ani, nu au rezidență la Pescara. Toate au fost amendate și eliberate. Singura satisfacție a autorităților: fiind reținute, în acea noapte n-au mai putut lucra. Înainte cu câteva zile, pe 4 noiembrie, tot la Pescara, 21 de tinere prostituate românce au fost amendate de agenții de la Departamentul de Prevenire a Infracționalității Abruzzo.
"Această nouă operațiune a comentat primarul din Pescara, Luigi Albore Mascia așa cum am afirmat anterior,
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Violată și exploatată, fără apă, lumină și mâncare
Peștii români îl numesc "Tratamentul". Este odiseea de violență, violuri, umiliri și ținere în captivitate cu care este frântă, pentru totdeauna, voința sclavelor sexului și înăbușită, din fașă, orice tendință de revoltă.
Însă povestea "Anei", o fată de 25 de ani, este una care depășește granițele ororii cu care cronica neagră ne-a obișnuit deja. Tânăra a fost ruptă în bătaie, violată în mod repetat și închisă, zile la rând, într-o cocioabă din Vermicino unde, timp de peste două luni, călăii săi au privat-o de apă, mâncare și chiar de lumină, dându-i minimul care îi folosea pentru a supraviețui.

Poveste înfiorătoare a unei românce minore, abuzată sexual de tatăl vitreg italian, la Aquila

In fiecare zi, fata de 25 de ani trebuia să se prostitueze și să predea toți banii călăilor săi.
Un calvar care a luat sfârșit pe 5 noiembrie când carabinierii din Tor Vergata i-au arestat pe cei doi exploatatori: un bărbat de 24 de ani și iubita sa, de 33. Una dintre acuzații este de ținere în sclavie. Cuvântul sfârșit a fost scris la această poveste sinistră de un tânăr italian care a cunoscut-o pe "Ana" pe trotuarele străzii Palmiro Togliatti, s-a îndrăgostit de ea și a
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Români sechestrați pe o plantație de măslini din Portugalia
Mirajul muncii bine plătite peste hotare poate, câteodată, sfârși prost. Profitând de disperarea românilor aflați în căutarea unui loc de muncă, angajatorii împing relația cu angajații până în pragul sclaviei. Sute de persoane au picat în plasa grupărilor care conduc ilegal muncitori în străinătate.
Românii care au lucrat pe plantaţii de măslini în Portugalia au povestit că munceau şi câte 14 ore pe zi fără să primească apă sau mâncare. Ei spun că erau trataţi mai rău ca sclavii. "Mai lipseau biciurile, în rest erau toate condiţiile pentru sclavagie, a povestit unul dintre ei.
Astfel, 52 de oameni din Suceava şi Botoşani au trăit clipe de coşmar în Portugalia. Li s-au promis salarii de 900 de euro pe lună şi cazare. Însă atunci când au ajuns, au fost înghesuiţi câte 20 într-o cameră şi puşi să muncească peste 12 ore pe zi fără să fie plătiţi şi fără să primească mâncare.
"Dormeam pe saltele, pe jos, la 4.30 plecam la muncă. Nu aveam unde să facem o baie, nu aveam unde să ne spălăm, unde să încălzim şi noi ceva să mâncăm Ne-au cerut şi bani pentru cazare, în jur de 110 euro de persoană", a povestit un
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Fenomenul medicamentelor falsificate, tot mai amplu
Colegiul Farmaciștilor din România face apel la vigilența maximă în depistarea medicamentelor contrafăcute, avertizând că fenomenul este din ce în ce mai amplu la nivel mondial, nu doar în România.
Falsificarea medicamentelor devine din ce în ce mai alarmantă în întreaga lume, reprezentând o reală amenințare pentru sănătate.
Medicamentele falsificate (medicamentele contrafă cute) sunt produse care, în mod deliberat și fraudulos, primesc identitatea unor medicamente folosite pentru tratamentul unor boli foarte larg răspândite. Nu numai medicamentele pot fi falsificate, ci și unele dispozitive medicale foarte mult utilizate.
Cu toate că sunt similare, prin aspectul lor, cu produsele originale, medicamentele falsificate sunt produse care conțin cantități mult mai mici de substanțe active, comparativ cu medicamentul original, produse care au alte substanțe active decât ceea ce este menționat pe eticheta medicamentului original sau sunt produse fără substanțe active (pot conține făină, cerneală sau alte substanțe).
Cele mai multe falsuri sunt printre antibiotice, urmate de corticosteroizi, analgezice și alte grupuri de medicamente (androgeni, sedativehipnotice, vitamine, antihipertensive, hipolipemiante, medicamente pentru slăbit, medicamente pentru tratamentul disfuncțiilor erectile, vaccinuri).
În mod frecvent, aceste produse determină fie lipsa efectului terapeutic, fie apariția efectelor toxice, deoarece conțin alte substanțe active. Totodată, crește frecvența efectelor adverse, apărând în
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG