luni, 4 noiembrie 2013

Statul român a renunțat la condamnările la moarte încă din anul 1990, iar prin Constituție, din 1991 pedeapsa capitală a fost interzisă. Ultima persoană condamnată la moarte și executată în România a fost Nicolae Ceaușescu. Dacă în țară riscul de a primi pedeapsa capitală nu mai există, romanii pot fi condamnați la moarte în cele 58 de țari în care aceasta se aplică încă.

Recent a existat cazul tânărului de 21 de ani din Malaezia. Ionuț Alexandru Gologan a fost prins, anul trecut, pe aeroportul din Kuala Lumpur, Malaezia, în timp ce transporta 1,5 kilograme de metamfetamină, un drog sintetic de mare risc. La mai bine de un an, pe 16 octombrie, Înalta Curte de Justiție l-a condamnat pe Gologan la moarte prin spânzurătoare.
Dar cazul nu este nu este singular. La începutul acestui an, un adolescent român a fost arestat, în Japonia, iar anchetatorii au cerut pedeapsa cu moartea, pentru uciderea unei tinere de 22 de ani. Crima a avut loc în zona Musashino din Tokyo, la aproximativ 500 de metri de Gara JR Kichijoji, iar românul a acționat împreună cu un alt bărbat.
În anul 2009, un alt român, Gabby Tennis, a fost condamnat
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

NOV 02

La Torino, cererea pentru dobândirea cetățeniei, doar online
Începând de luni, 4 noiembrie 2013 cine va dori să depună cererea pentru dobândirea cetăţeniei italiene, va trebui să rezerve on line o întâlnire cu funcţionarii din Prefectură, anunță siteul Primăriei Torino.
Ghişeul CittadinanzaOnLine îşi propune "să elimine cozile şi să uşureze viaţa cetăţeanului străin şi relaţia sa cu instituţiile". Sistemul mai pune la dispoziţie posibilitatea de a avea informaţii de la Biroul Cetăţenii sau de a comunica cu funcţionarii în cazul în care intervine vreo schimbare în privinţa datelor personale (schimbare de rezidenţă, de exemplu). Acest ultim serviciu va înlocui treptat sistemul de furnizare a informaţiilor prin telefon.
Tot în paginile dedicate cetăţeniei sunt disponibile documentele necesare pentru depunerea cererii de cetăţenie în caz de căsăstorie cu cetăţean italian sau prin naturalizare(după 4 ani de rezidenţă în cazul cetăţenilor comunitari).
ATENŢIE: cetăţenii români care au obţinut şi cetăţenia italiană, aşadar au dublă cetăţenie, au OBLIGAŢIA de a-şi păstra şi documentele româneşti în termen de valabilitate.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Un italian, desemnat cel mai bun ciocolatier din lume, cu o lucrare ce reprezintă o tânără ...
Un italian a reușit, pentru prima dată, performanța de a câștiga titlul de cel mai bun maestru ciocolatier din lume, în urma anunțului oficial făcut miercuri seara, la Paris, de juriul oficial al finalei celei de-a cincea ediții a Campionatului Mondial al Maeștrilor Ciocolatieri (World Chocolate Masters), transmite Agerpres. Ciocolatierul italian Davide Comaschi a câștigat marele premiu și titlul de cel mai bun ciocolatier din lume și cu ajutorul prietenei sale, pe care a "sculptat-o" nud, în ciocolată.
Întrebat cine este femeia pe care a arătat-o lumii întregi, singura de altfel din toate cele 19 creații de ciocolată din concurs, ciocolatierul italian a declarat că este vorba de prietena sa, care l-a inspirat.

"Pentru Italia este o premieră. Practic, pentru prima dată un ciocolatier italian a reușit să câștige titlul suprem la cea mai importantă competiție pentru ciocolatieri din lume, cea de aici, de la Paris. Nu a fost o surpriză faptul că Davide Comaschi a fost desemnat marele câștigător. Lucrarea sa artistică a impresionat, dar nu numai, știut fiind faptul că pentru lucrare a primit 20% din nota finală", a declarat miercuri seara, imediat după decernarea premiului, ciocolatierul Florin Balan, managerul Pralin, singurul prezent
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Dragoș Iuroaia, românul care își crește livada de meri cu muzica clasică: ”Am vrut să ...
Românilor nu le lipsesc nici puterea de adaptare şi de muncă şi nici inventivitatea, iar Dragoş Iuroaia din Iaşi o dovedeşte din plin. Românul care îşi creşte livada de meri din Canada cu muzica este subiectul emisiunii “Români de succes” din această sâmbătă, de la ora 17:15, la ProTv Internaţional.
Telespectatorii vor avea astfel ocazia să decopere povestea unui conaţional care a experimentat viaţă departe de casă nu pentru că aici nu îi mergea bine, ci pentru un vis şi datorită spiritului de aventură. Dragoş declară într-un interviu acordat echipei ProTv Internaţional, chiar în Canada, că: “Povestea începe din copilărie. Am vrut să am o fermă, să fiu cowboyul american şi am emigrat. Dar n-am plecat dintr-un motiv material sau că-mi lipsea ceva în România. Aveam de toate, tehnologie, agricultura…dar mi-a plăcut tot timpul să cunosc alte persoane, alt stil de viaţă, să văd ce mai e şi în altă ţară, iar Canada îţi oferea posibilitatea să emigrezi legal”.

Acum deţine împreună cu asociatul său Cristian Cochisa, tot român, o livadă de mere, veche de peste o jumătate de secol şi a dezvoltat-o astfel ca pe cele 6 hectare are vreo 1600 de meri.Dar ceea
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Politicienii cer ca spațiile din ambasade și consulate să fie folosite ca săli pentru ...
Politicienii români continuă să adreseze întrebări sau înterpelări miniștrilor actualului Guvern, propunând soluții, care în opinia lor sunt necesare comunităților românești din străinătate, fără însă a fi informați despre activitatea reală, posibilitățile actuale sau despre rezultatele concrete care pot rezulta în urma demersurilor.
Astfel, deputatul independent Ovidiu Ioan Dumitru, ales inițial pe listele PP-DD, a cerut ministrului Titus Corlățeanuorganizarea cursurilor de limba română în interiorul ambasadelor și consulatelor, în special în comunitățile mari din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, etc.
Semne de întrebare dacă politicianul știe însă că Institutul Limbii Române organizează cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie în principalele state unde există comunități mari de români, pe teme de istorie, literatură, tradiţii, etc. iar spațiile misiunilor diplomatice sunt destul de mici chiar și pentru îndeplinirea acțiunilor administrative și de eliberare a documentelor.
Tot în opinia deputatului, imaginea României peste hotare depinde de organizarea acestor cursuri. ”Educația reprezintă o prioritate în dezvoltarea acestor comunități, precum și îmbunătățirea imaginii României peste hotare...” scrie deputatul în interpelarea adresată ministrului Corlățean.
”Vă rog respectuos să îmi comunicați dacă există capacitatea necesară, referindu-mă în primul rând la spațiu...” cere deputatul la sfârșitul interpelării.


Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

NOV 01

Românul Eduard Irimia, premiat cu medalia de onoare a Președintelui Republicii Italiene
Promotorul Eduard Irimia a primit medalia de onoare a Președintelui Republicii Italiene pentru cea de-a șasea ediție a Festivalului Oriental de la Carrara (Italia), unde românul este producător tv al mega-evenimentului, informează un comunicat remis Agerpres.

Prezență românească la Campionatul Mondial de arte marțiale din Italia

Inaugurat cu prima zi a Campionatelor Mondiale Unificate, în prezența a peste 5.000 de sportivi din 115 țări, Festivalul Oriental adună în fiecare an sute de expozanți din întreaga Asie, începând de la călugării budiști și până la experții în arta bonsaiului, iar în cele patru zile sunt așteptați peste 100.000 de vizitatori.
Medalia de onoarea i-a fost înmânată lui Eduard Irimia de către italianul Michele Panfietti, președintele federației mondiale de arte marțiale WKA, dar și CEO al Festivalului Oriental.

''Prin acest gest, demonstrăm încă o dată că relațiile dintre români și italieni sunt cordiale. Sunt mândru că am primit medalia de onoare a Președintelui Italiei și nu pot să-mi ascund bucuria cămunca mea de aproape 20 de ani a fost răsplătită. Uneori, nu poți fi profet în țara ta'', a declarat Eduard Irimia.
De asemenea,
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
„Roş-albaştrii” emigrează. Steaua ar putea pierde patru fotbalişti
Steaua este lider detaşat în Liga 1 şi calificată în sferturile de finală ale Cupei României, însă parcurusul din Champions League este mult sub aşteptări. Deoarece calificarea în “primăvara europeană” este puţin probabilă, lotul celei mai titrate echipe de fotbal din România s-ar putea subţia în perioada de transferuri din iarnă.
Oficialii “roş-albaştrilor” sunt foarte aproape de a abandona negocierile pentru prelungirea contractelor lui Tătăruşanu şi Bourceanu. De asemenea, Tănase şi Latovlevici vor să profite de forma bună în care se află şi îşi doresc să plece de la Steaua.
Lipsa de rezultate din grupele Champions League, dar şi întârzierile salariale de la echipă, sunt pe cale să aducă transformări mari în lotul Stelei până la finalul acestui sezon. Oficialii echipei se aşteaptă la două perioade dificile din punct de vedere al plecărilor de fotbalişti. Prima, în această iarnă, atunci când două piese importante intră în ultimele şase luni de contract, şi alta la finalul campionatului, atunci când alţi patru fotbalişti şi-au manifestat intenţiile de a părăsi Steaua.
Tătăruşanu şi Bourceanu, la final de contract
Primele probleme sunt reprezentate de apropierea finalului de tur, atunci când Alexandru Bourceanu şi Ciprian Tătăruşanu vor intra în ultimele şase
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Băiat român de 15 ani, o speranță a sportului, spulberat de o mașină la Empoli
Un băiat de 15 ani a murit la spitalul Meyer din Firenze în urma rănilor suferite într-un accident rutier produs sâmbătă, 12 octombrie, la Fontanella, în apropiere de Empoli (Firenze). Sergiu Moldovan mergea cu sora sa să ia autobuzul pentru a se duce la școală, când a fost lovit de o furgonetă condusă de un bărbat italian de 59 de ani.

Sora a scăpat nevătămată, în timp ce băiatul în stare gravă a fost internat în comă la spitalul fiorentin.

Veneau de la discotecă, 150 km pe oră în curbă: doi tineri morţi la Vigonza (Padova)

Accidentul nu ar fi fost cauzat de viteză mare, șoferul furgonetei a rezultat negativ la alcooltest și s-a oprit imediat pentru a-i acorda ajutor băiatului. Sergiu și sora sa au traversat strada într-o zonă unde nu este zebră, în afara localității.

Român de 27 de ani ucis de o mașină pirat lângă Aquila

Sergiu era considerat o promisiune pentru rugby. După ce a frecventat școala medie Bacci Ridolfi la Castelfiorentino, s-a înscris la Institutul Fermi din Empoli (profil Economie, finanțe și marketing) și juca în echipa Under 16 de la Empoli Rugby. În urma unui acord între societăți anul acesta îmbrăca tricoul
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Guvernul italian va scoate la licitaţie 50 de monumente istorice pentru a limita deficitul bugetar
Deocamdată Colloseumul nu se vinde, nici Fontana di Trevi. Dar sunt multe alte monumente istorice scoase la vânzare.
Guvernul italian va scoate la licitaţie 50 de monumente istorice ca să obţină 500 de milioane de euro, suma necesara pentru a se încadra în limitele deficitului bugetar de 3%, recomandat de Uniunea Europeană.
Mai mult decât atât, aceasta şi-ar putea reduce participaţiile deţinute la grupurile energetice Eni şi Enel şi la grupul din industria apărării Finmeccanica sau să folosească activele drept garanţii pentru reducerea datoriei publice, a declarat ministrul Economiei, Fabrizio Saccomanni.
"Analizăm acest lucru. Aceste companii sunt profitabile şi aduc dividende la buget, astfel cătrebuie să luăm în calcul şi posibilitatea să le folosim drept garanţii pentru programele de reducere a datoriilor pe care le analizăm", a afirmat Saccomanni într-un interviu pentru televiziunea Bloomberg.
Totodată, mărimea datoriei a atras dupa sine diminuarea investiţiilor străine, care şi-au redus deţinerile de obligaţiuni italiene de la 35,1% din total, în mai 2012, la 34,6% din total, în aprilie 2013.
Imigranţii din Italia, mai afectaţi de criza economică şi şomaj decât restul populaţiei. În prezent, aproximativ 385.000 de străini nu au un loc de muncă în Italia, nivelul şomajului în rândul imigranţilor a "explodat", crescând
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG