marți, 26 noiembrie 2013

Românul şi cuţitul în Italia


Vasto, bate un gunoier și sare cu cuțitul la carabinieri
Pe 2 noiembrie, un operator ecologic de 38 de ani, în timp ce își efectua munca în centrul istoric din Vasto (Chieti), a fost agresat de un român care, în stare evidentă de ebrietate și fără niciun motiv, s-a apropiat de el și i-a dat un pumn în față. Imediat după bărbatul, care era în compania altor doi conaționali, și aceștia beți, a plecat.

Au tăiat 50 de cauciucuri din plictiseală, denunțați la Terni

Ghinionistul, după ce și-a revenit, a chemat imediat carabinierii. La fața locului a sosit în câteva minute o patrulă care imediat i-a oprit pe cei doi amici ai agresorului. În timp ce carabinierii notau datele de identificare ale celor doi, celălalt român, adică agresorul operatorului ecologic, a reapărut ținând în mână un cuțit.

Doi români morți într-un accident cu o mașină a carabinierilor, militarul achitat

La vederea oamenilor în uniformă bărbatul, identificat apoi a fi B.C. de 21 de ani, s-a năpustit asupra unuia dintre cei doi carabinieri încercând să-l lovească. A început o scurtă luptă la finalul căreia răufăcătorul a fost dezarmat și arestat cu acuzațiile de rezistență și ultraj.
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Aurelian Mihai, deputatul diasporei, figurează în topul cheltuitorilor, are 11 angajați
Cei 586 de deputaţi şi senatori din actuala legislatură şi-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajaţi la un parlamentar, iar suma pe care aleşii o decontează, lunar, de la Cameră şi Senat, pentru remunerarea acestora depăşeşte trei milioane de lei.

Deputaţii Aurelian Mihai (independent), Steluţa Cătăniu (PNL) şi Ludovic Orban (PNL) au înregistrat cele mai mari sume decontate în luna august pentru plata personalului angajat la propriile birouri parlamentare, ei solicitând Camerei să achite cheltuieli ce depăşesc, în cazul fiecăruia, 8.500 de lei.

Deputatul Aurelian Mihai cere la MAE situația încasărilor din ambasade și consulate

Astfel, deputatul independent Aurelian Mihai (foto), ales pe listele PPDD în colegiul uninominal nr. 1 Diaspora, a decontat în luna august suma de 9.973 lei, pentru cheltuielile de personal, el având 11 angajaţi, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă şi ceilalţi zece în baza unor convenţii civile.
Potrivit informaţiilor remise de Camera Deputaţilor, la solicitarea Mediafax, cei 412 deputaţi au decontat, în luna august, cheltuieli de personal pentru 1.554 angajaţi care figurează pe statele de plată aferente lunii august, în cuantum de 2.127.975 de lei.

Deputatul Aurelian Mihai îi cere socoteală ministruluiCiteşte mai mult...

Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Comisia Europeană a adoptat o comunicare care clarifică drepturile cetățenilor UE la libera ...
Comisia Europeană a adoptat luni o comunicare privind libera circulație a persoanelor care subliniază responsabilitatea comună a statelor membre și a instituțiilor UE de a sprijini drepturile cetățenilor UE de a trăi și munci într-o altă țară UE și propune o serie de acțiuni concrete care să permită acest lucru, anunță Agerpres.
Documentul de politică adoptat de executivul comunitar la inițiativa comisarilor europeni pentru justiție, Viviane Reding, și ocuparea forței de muncă, Laszlo Andor, clarifică drepturile cetățenilor UE la libera circulație și beneficii sociale și răspunde preocupările unor state membre în legătură cu provocările pe care mobilitatea o poate reprezenta pentru autoritățile locale.
Comisia prezintă cinci acțiuni concrete care presupun cooperarea statelor membre pentru a fi implementate cu succes. Acestea sunt exemple concrete despre cum poate UE să ajute autoritățile naționale și locale să maximizeze beneficiile liberei circulații a cetățenilor UE, să abordeze cazurile de fraudă și să răspundă provocărilor incluziunii sociale, folosind fondurile disponibile.
Prima dintre aceste măsuri concrete este combaterea căsătoriilor de conveniență, Comisia urmând să ajute autoritățile naționale să implementeze reguli care să le permită să combată potențiale abuzuri la dreptul de a circula liber, pregătind un manual de instrucțiuni în acest sens.
În al doilea rând,
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Adrian Mutu se întoarce în fotbalul din România, din iarnă va juca la Petrolul Ploiești
Atacantul român Adrian Mutu a confirmat într-un mesaj postat pe rețelele de socializare că va juca din iarnă la echipa de fotbal Petrolul Ploiești.
''Din ianuarie voi juca pentru Petrolul un an și jumătate! Voi veni sub formă de împrumut de la Ajaccio!!'', a scris Mutu pe Twitter și Facebook. Mutu, care va împlini 35 de ani pe 8 ianuarie, a jucat 9 meciuri în acest sezon în Ligue 1 pentru Ajaccio, dar nu a marcat niciun gol.

Petrolul va fi a treia echipă din România pentru care va juca Mutu, după ce și-a început cariera la FC Argeș, ale cărei culori le-a purtat în prima ligă între 1996 și 1999. La Dinamo a evoluat în 1999, iar din 2000 s-a transferat la Inter Milano, care l-a împrumutat apoi la Hellas Verona, după care l-a cedat la Parma. Mutu a mai jucat la Chelsea, Juventus, Fiorentina și Cesena, înainte de a se transfera la Ajaccio, în 2012.

Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Actrița Ofelia Popii a obținut la Roma premiul special pentru rolul principal în filmul ...
Actrița Ofelia Popii de la Teatrul Național "Radu Stanca" a declarat luni, pentru Agerpres, că își dorește să fie mai mult distribuită în filme, după ce a obținut premiul special pentru rolul principal în filmul românesc "Quod Erat Demonstrandum", la Festivalul de Film de la Roma.
Acrița a fost distribuită până acum în patru filme și a obținut premiul UNITER pentru cea mai bună actriță româncă în 2011 și 2008. Actrița din Sibiu a ajuns pe scenă după ce a renunțat pe rând la cariera de jurnalist, designer, economist și polițist.
”Am mai dat un casting pentru un rol într-un film. Visez să prind mai multe roluri principale în film, pentru că sunt în căutare în domeniul acesta. Și televiziune, mai puțin, mai degrabă teatru tv. Serialele nu mă tentează extrem de tare", a precizat Ofelia Popii.
Filmul românesc "Quod Erat Demonstrandum" a obținut premiul special al juriului la Festivalul de la Roma
Aceasta a spus că nu va renunța la teatru, pentru că i-a adus succesul până acum.
"(Premiul obținut la Roma n.r.) ar trebui să însemne ceva în film, să mă ajute un pic. Nu sunt o figură foarte cunoscută în zona aceea.
Citeşte mai mult...