joi, 28 noiembrie 2013

1 Decembrie pentru românii din Italia


1 Decembrie în Italia, programul evenimentelor: Roma, Torino, Prato, Villafranca, Marsciano, ...

Roma

Torino


Prato


Marsciano


Villafranca di Verona


Sezze


Cassano D'Adda


Organizatorii evenimentelor de 1 Decembrie care nu apar pe această listă sunt rugaţi să ne contacteze la adresa gazeta@stranieriinitalia.it

Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Sărbătoarea de 1 Decembrie în Italia, programul evenimentelor

ROMA

Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
SED
+TAG
Olbia, mărturii din infern. "Am crezut că se despică pământul în două"
Insula Sardegna a fost devastată în 18 noiembrie de ciclonul botezat "Cleopatra". În 24 de ore au căzut precipitații cât în 6 luni. O adevărată "bombă de apă" au definit-o autoritățile. Cea mai afectată a fost zona Olbia.
Ciclonul a provocat 17 morți, între care mai mulți copii, și a lăsat fără adăpost mii de oameni. Daunele încă nu au fost evaluate complet, dar se vorbește de miliarde de euro. Guvernul a decretat starede urgență în zonele calamitate.
Oamenii au fost luați de puhoaie cu mașini cu tot, s-au înecat sau au fost înghițiți de găuri formate în pământ.

Paula Mitrache, cunoscută ca artistă și președintă a asociației Dacia Nicolaiana, a fost martoră la stihiile naturii. După ce a locuit foarte mulți ani la Bari, Paula Mitrache s-a mutat în Sardegna. Iată mărturia ei dramatică din mijlocul ciclonului. «18 noiembrie 2013... Ciclonul Cleopatra... Sardegna Mai exact Olbia... ora 16.30... Stop... Am crezut că se despică pământul în două și ne înghite...
Doamne, ajută-ne Doamne! Păcat că frica ne amuțise strigătul... Oricum din varful dealului unde este situată căsuța mea nu m-ar fi auzit nimeni, ba mai mult, singurul meu ajutor de nădejde, Artů cățelul meu a început
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Leghiști contra lui Chaibi, consilier, fiu de imigranți: "Acel marocan trebuie ...
Said Chaibi este unul dintre chipurile noului Treviso. Orașul care după 20 de ani sub conducerea Lega Nord i-a spus adio lui Giancarlo Gentilini și a ajuns și în The Guardian pentru decizia de a da cetățenia de onoare fiilor de imigranți, definită de cotidianul britanic "un gest de speranță pentru imigranți".
Chaibi (foto) are 23 de ani, este fiu de imigranți marocani și a fost ales consilier local pe listele Sel. "Vrem ca orașul nostru să trăiască din nou. Vom îndepărta pentru totdeauna acea ceață verde care pentru prea mult timp ne-a obturat vederea", a spus la Stranieriinitalia.it după alegerea sa.
Este de înțeles că nu-i vede cu ochi buni pe cei de la Lega Nord. În special pe timpul campaniei electorale, Gentilini și ai săi nu s-au ferit să facă atacuri chiar și foarte dure. La Ostiglia, localitate din provincia Mantova la peste o sută de kilometri de Treviso, au întrecut însă măsura, după cum demonstrează o postare publicată pe pagina de Facebook a filialei locale Lega Nord.
"Negru murdar, întoarce-te la tine acasă", muzician accidentat, insultat și bătut
După cum semnalează bolggerul Daniele Sensi, totul începe de la un articol semnalat online de un alt
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Terni, cade din copac, riscă să rămână paralizat
Accident de muncă la Calvi dell'Umbria, în provincia Terni. Un muncitor român riscă să rămână paralizat parțial din cauza unei leziuni medulare. Un tăietor de lemne român, de 51 de ani, a fost grav rănit pe 2 noiembrie după ce a căzut dintr-un copac pe care lucra, de la o înălțime de circa patru metri.
Accidentul s-a produs în zona muntelui San Pancrazio, la Calvi dell'Umbria. Potrivit unei reconstituiri, bărbatul, angajat al unei firme locale, a căzut după ce a fost lovit de o ramură mare. Colegii care se aflau la fața locului au dat imediat alarma, sunând la centrala operativă 118. Având în vedere dificila intervenție, operatoarea a solicitat intervenția pompierilor și carabinierilor.

Accidentul s-a produs într-o zonă în care ambulanței îi este greu să ajungă, astfel a plecat imediat o echipă a pompierilor din Terni și s-a cerut și intervenția unui elicopter. Între timp colegii, văzând agravarea stării bărbatului, au decis să-l ducă la bordul unei mașini de teren până la drumul principal, unde era așteptat de ambulanță.
Muncitorul a fost apoi transportat de urgență la spitalul Santa Maria din Terni, unde medicii i-au efectuat toate evaluările clinice pentru un grav traumatism la coloana vertebrală cu suspiciune de
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
San Michelle al Tagliamento, cade de pe schelă, lucrător român rănit la spate
Un muncitor a ajuns la spital după ce a căzut de pe schelă, pe un șantier deschis la o clădire istorică, Villa Comunale din San Michele al Tagliamento (provincia Venezia).
O.G., român de 31 de ani, rezident la Motta di Livenza, a fost internat în stare gravă la spitalul din Udine, dar viața sa nu este în pericol. Bărbatul a căzut de pe o schelă care trebuia să fie demontată chiar în 30 octombrie, ziua accidentului. Căzut de la trei metri cu spatele pe o țeavă, după ce a atins câteva țigle, O.G. a primit ajutor în câteva minute de la operatorii sanitari de la 118 din Latisana, ajunși cu rapiditate la fața locului.

Cremona, cade copacul pe el, muncitor român grav rănit

Apoi a fost transportat cu un elicopter la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine.Deși a suferit un traumatism puternic la spate, picioarele reacționează la stimuli și curând va putea părăsi spitalul. Despre accident au fost informați carabinierii și agenții de la Spisal din Portogruaro, care au demarat o anchetă.
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Zdrobit de un zid la Imperia, angajatorii trimiși în judecată
Începe procesul pentru accidentul de muncă suferit pe 9 martie 2011 la Imperia de Burciu Remus,muncitor în construcții român care a suferit un traumatism cu fracturare în zona pelviană, în urma cedării unei părți de zid.
Pe 16 mai 2014 va începe dezbaterea procesului pentru vătămare corporală din culpă în sarcina lui Gugliemo Emilio, patron al firmei Edil Gugliemo, Kollaku Ardian, constructor, și Eros Bellini, coordonator de proiectare și responsabil de lucrări.
Terni, cade din copac, riscă să rămână paralizat
Cei trei sunt judecați pentru accidentul de muncă produs, pe 9 martie 2011, în dauna lui Remus Burciu, muncitor în construcții român la momentul faptelor de 21 de ani care a suferit un traumatism cu facturare în zona pelviană, în urma cedării unei părți de zid în timp ce lucra la demolarea parțială a unei căptușeli cu piatră de la o casă de pe via Diano Calderina, la Imperia.
San Michelle al Tagliamento, cade de pe schelă, lucrător român rănit la spate
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Ramona Bădescu face șpagatul la televiziunile din România
Inspirată de Mircea Badea, care face şpagatul în emisiunea lui când i se năzare pentru a-şi dovedi condiţia fizică, Ramona Bădescu a dorit şi ea să arate cât de flexibilă este.
Astfel, invitată în emisiunea "Cronica Cârcotaşilor", Ramona Bădescu nu s-a sfiit să se întindă pe pupitrul lui Mihai Găinuşă şi să-i demonstreze cât de bine poate face sfoara. De altfel, la cei 45 de ani pe care îi are, românca noastră se poate lăuda cu o formă fizică de invidiat.

La ragazza “Ochio Show” nu a venit singură ci însoţită de “fetiţa” ei, Herra Bădescu, o căţeluşă drăgălaşă în vârstă de 8 ani, care o însoţeşte peste tot pe unde merge.
Împreună cu Cârcotaşii, Ramona Bădescu a întreţinut atmosfera în emisiune, unde a interpretat una dintre cele mai recente piese ale sale, “Sarracino”. A urmat apoi un alt moment artistic, în care Ramona şi Mişu intră în pielea celebrilor Al Bano şi Romina Power, într-un duet de zile mari.
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
+TAG
Românii, europenii care au primit cele mai multe cetăţenii ale altor state UE
Românii sunt europenii care au primit, în 2011, cele mai multe cetăţenii ale altor state din Uniunea Europeană 26.000, ţara lor preferată fiind Ungaria, potrivit unui raport Eurostat publicat miercuri, citat de Mediafax.
Statele UE au acordat cetăţenia unui număr de 783.100 de persoane, în 2011, cu 4% mai puţin faţă de 2010. Scăderea vine ca urmare a numărului mai mic de cetăţenii acordate de statele mari: Franţa (-20%), Italia (-15%), Marea Britanie (-9%) şi Spania (-7%). Doar în Germania a crescut numărul cetăţeniilor acordate, cu 5%. Aproape trei sferturi din cetăţeniile acordate de ţările UE provin din aceste cinci ţări.
Dintre cetăţenii europeni, românii sunt cei care au primit cele mai multe cetăţenii ale unui alt stat UE 26.000 (3,3% din total), urmaţi de polonezi 11.000, italieni 7.500 şi portughezi 6.900.
Numărul românilor care au primit cetăţenia unui stat UE a crescut cu 72% în 2011, faţă de 2010. Cele mai multe cetăţenii au fost acordate românilor de Ungaria 60% din total, 31,5% de Italia, 9,3% de Germania şi 4,6% Franţa.
Astfel, 76% din totalul cetăţeniilor acordate de Budapesta au fost pentru cetăţeni români. Italia a acordat 7% din totalul cetăţeniilor
Citeşte mai mult...
Visit Website
Share on Google PlusTwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote
MARI
SED
+TAG