marți, 19 noiembrie 2013

Moș Crăciun din Diaspora

DAY

“Ajutor, m-au sechestrat ca să mă facă să mă prostituez”
A fost sechestrată de doi foarte tineri conaționali la Palo del Colle, în provincia Bari. Au dus-o în provincia Bergamo pentru a o obliga să se prostitueze sub protecția lor.
La închisoare a ajuns Răzvan Marian Cocariță, de 18 ani, în timp ce celălalt băiat, care este minor (va împlini 18 ani în scurt timp), a fost denunțat la dispoziția magistratului de la Tribunalul pentru minori din Bari.

Grup de proxeneți români, anihilat la Roma

Pe 10 octombrie, în zona de servicii Gargano Est, agenții de la secția autostradală din Foggia, au observat în interiorul unui bar o fată în stare evidentă de agitație care, ascunsă în spatele unei tejghele, cerea ajutor agenților, pentru a o proteja de doi conaționali de-ai săi care au sechestrat-o.

Descoperire șocantă la Catania: obligată chiar de tatăl ei să se prostitueze

Cei trei români, fără documente, au fost apoi însoțiți la birou pentru a fi identificați. Fata, Mirabela Dinu, de 25 de ani, a declarat că a fost sechestrată cu câteva ore înainte de doi tineri care au ridicat-o din Palo del Colle, unde are rezidența.
Acuzațiile au fost confirmate de declarațiile spontane făcute de Cocariță care declara, printre altele, că răpirea a fost
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Moș Crăciun din Diaspora 2013: O acţiune caritabilă pentru copii aflaţi în sărăcie extremă
Diaspora Progresistă-Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) organizează a doua ediţie a acţiunii caritabile „Moș Crăciun din Diaspora”. Această acţiune este organizată în fiecare an, la Bruxelles şi în alte oraşe ale Europei, cu obiectivul de a produce cadouri de Crăciun până la 5 decembrie și de a le distribui în perioada 16-25 decembrie.
Românii care trăiesc în străinătate colectează fonduri şi obiecte (jucării, haine, dulciuri, obiecte didactice etc), până la 5 decembrie, pentru a produce cadouri de Crăciun. Destinatarii acestor cadouri sunt copii cu nevoi speciale, în principal copii care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă în România (exemple: rampa de gunoi Pata Rât Cluj, Craica Baia Mare etc).
Producerea cadourilor în străinătate este o acţiune voluntară a tuturor românilor, fie organizaţi ad-hoc, la nivel local, fie, pur și simplu, la nivel individual. Nu există o „normă” de cadouri iar copiilor nu li se promite nimic în avans, tocmai pentru a nu se crea așteptări ce ar putea fi prea greu de îndeplinit.
Distribuirea cadourilor, în diverse judeţe din România, se face în perioada 16-25 decembrie, cu ajutorul unor voluntari înregistraţi, din proprie iniţiativă, pe o listă publică, pe site-ulwww.diasporaprogresista.eu.
Donatorii din străinătate, individuali sau
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Federico Faverio, un italian îndrăgostit de România: “Teza mea de licență despre Dacia”
Federico Faverio s-a născut la Como în 1984. Absolvent la "Universita della Svizzera italiana" din Lugano (Elveția) cu teza de licență "Automobile Dacia: la Romania da regime a on line", tânărul italian a adunat un bagaj impresionant de informații despre cea mai populară mașină de la noi.
Nu s-a oprit doar la pasiunea sa pentru mașini, care l-a ajutat să-și găsească de lucru la Londra, dar vizitează deseori ca voluntar România.

Iată cum a ajuns Federico să viziteze România: «Un grup de prieteni din Asociația Colegiului Gallio din Como care au păstrat contactul cu părintele Lorenzo "Lollo" Marangon, profesorul nostru de liceu, mi-au povestit despre Târgoviște.
Părintele Lollo era din 2008 la Fundația Casa Miani a Congregației "Părinților Somaschi" din Târgoviște care adăpostea copiii și tinerii cu situații dificile familiale din Dâmbovița. Prima mea vizită a fost în aprilie 2010.»
Federico a contribuit apoi la conceperea proiectului "Primăvara Româneasca", în cadrul unei asociații italiene numite "Onlus Primavere del Mondo" (www.primaveredelmondo.org). "Primăvara Românească este un proiect de sprijin pentru casa Miani, centru de primire pentru minorii aflați în dificultate de la Târgoviște.
Cu sprijinul Ambasadei Italiei și a Institutului Italian de Cultură Vito Grasso din București, au fost organizate multe evenimente.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferFacebookCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
"Mă trădezi cu un italian", și-a ucis soția cu 14 lovituri de cuțit
A ucis-o cu 14 lovituri de cuțit, apoi a chemat carabinierii. S-a întâmplat pe 28 octombrie seara, într-o rulotă parcată într-un luminiș dintr-o pădure dintre Ceri și Borgo San Martino, zonă din Cerveteri (Roma).
Bărbatul, Vasile Cătălin Călugăreac, de 34 de ani, a început să se certe cu soția, Marinela Gherghe, de 26 de ani: o suspecta că îl trădează cu un italian. O scenă care în ultima vreme s-a repetat de mai multe ori, deseori sub ochii fiului de 5 ani care locuia cu ei în rulotă. Bărbatul a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie.

Dramă lângă Verona, un român și-a înjunghiat soția și s-a sinucis

Corpul a fost găsit de carabinierii de la unitatea din Cerveteri în luminișul din fața vechei rulote.Asasinul a fost arestat și dus la cazarma din Cerveteri și apoi la închisoarea din Civitavecchia. Fiul, care nu ar fi asistat în mod direct la omor, a fost încredințat unei case-familie datorită intervenției Primăriei. "Un fapt deosebit de grav și foarte trist", a spus primarul din Cerveteri, Alessio Pascucci.

Baraca unde trăia familia de români

Ultima ceartă
Marinela avea trei copii, dar numai cel mai mic (5 ani) locuia cu ea
Citeşte mai mult...