miercuri, 24 aprilie 2013

Afișe șocante anti-imigranți la Treviso

Afișe șocante anti-imigranți la Treviso:
Câteva afișe șoc cu o imagine dezgustătoare cu caracter pornografic și sloganuri împotriva imigranților și homosexualilor au fost afișate de necunoscuți în noaptea de 19 aprilie, pe zidurile de pe câteva străzi din centrul orașului Treviso.
Afișele erau marcate și cu simbolul Lega Nord Padania, care însă nu are nimic de-a face cu acestea și care a luat imediat distanță de gestul anonim. “Este instigare la rasism. Să oprim valul periculos de ură care riscă să-i afecteze și pe cei care sunt extracomunitari, dar își plătesc taxele și respectă regulile ca orice italian”. Astfel a comentat senatorul UDC și coordonatorul regional al partidului în Veneto, Antonio De Poli vestea privind manifestele șoc din Treviso împotriva imigranților.
“Lega a luat distanță, dar este la fel de adevărat că Lega Nord a construit campanii discriminatorii împotriva imigranților, speculând asupra fricilor cetățenilor”. Lega Nord a făcut plângere. Pe 21 aprilie, s-au predat la carabinieri autorii afișelor: doi studenți din Treviso de 24 și 25 anni. Au susținut că era o glumă, dar gestul lor va avea consecinț e penale. Cei doi au fost denunțați pentru defăimare.
Citeşte mai mult...