miercuri, 24 aprilie 2013

Bucarest connection / Avocați italieni cu diplome românesti, ancheta ministerului justiției

Bucarest connection / Avocați italieni cu diplome românesti, ancheta ministerului justiției:
După scandalul diplomelor de dentiști obținute de italieni în România, este pe care să izbucnească un alt scandal: al abilitării pentru practicarea profesiei de avocat.
Italia Oggi scrie despre o anchetă a Ministerului italian al Justiției, care a cerut autorităților române informații privind legitimitatea unui parcurs alternativ pentru obținerea abilitării legale, pe care practicanții italieni îl urmează pentru a le fi apoi recunoscute diplomele în Italia.
Este vorba vechea chestiune a avocaților “definitivi”, care se sprijină pe decretul legislativ nr. 96/2001 (directiva 98/C/CE) pentru a ocoli dificilul examen de stat din Italia, și care merg în Spania sau, mai nou, în România, unde în schimb drumul pentru a deveni avocați e mult mai simplu.
Povestea ia naștere în urma semnalărilor primite la Consiliul ordinului din Tivoli, care a dispus anchete privind legitimitatea și legalitatea înscrierilor în Registrele Avocaților Unbar, solicitând informații de la autoritățile române și italiene competente.
Pe 9 aprilie a sosit răspunsul Departamentului afacerilor de justiție, care a informat ordinul și Consiliul național străin că a dat curs “notei privind cetățenii Uniunii Europene care obțin diplome de avocați în România solicitând apoi înscrierea în Italia ca avocat definitiv în temeiul decretului legislativ 96/2001”, trimițând o cerere de “informații

Citeşte mai mult...