sâmbătă, 27 aprilie 2013

Încă o condamnare pentru Romulus Mailat

Încă o condamnare pentru Romulus Mailat:
A fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare pentru calomnie agravată românul Romulus Nicolae Mailat, deja condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea Giovannei Reggiani, crimă comisă în apropiere de gara Tor di Quinto la Roma pe 13 octombrie 2007.
Condamnarea pentru calomnie a lui Mailat a devenit definitivă, pentru că au expirat de câteva zile termenele pentru prezentarea apelului. Sentința pentru calomnie a fost emisă de Tribunalul din Roma în urmă cu câteva luni. Mailat, pe timpul procesului, a încercat să se disculpe implicând drept complice un conațional de-al său, Vasile Neamțu, bărbatul care asistase la agresarea și violarea Giovannei Reggiani și care apoi a chemat forțele de ordine.
Vasile Neamțu, considerat credibil de judecător, a fost anchetat de procurori, dar apoi judecătorul pentru audieri preliminare a decis neînceperea urmăririi penale. Neamțu, cu câteva luni înainte de condamnarea lui Mailat, a fost găsit mort în circumstanțe puțin clare. Anchetatorii cred că acesta s-a sinucis.
Citeşte mai mult...