miercuri, 24 aprilie 2013

Alarmă: "Vârsta medie de deces a românilor din Italia este de 44 de ani"

Alarmă: "Vârsta medie de deces a românilor din Italia este de 44 de ani":
Medicul român Gheorghe Cerin, doctor în cardiologie, seful secţiei de Cardiologie a Clinicii San Gaudenzio din Novara, organizează periodic la Milano, la Torino sau în alte mici orase o serie de conferinţe pe tema: "Bolile cardiovasculare şi incidenţa lor în rândul comunităţii româneşti."
Doctorul Cerin împreuna cu colegii lui, pe lângă îngrijirea bolnavilor, se ocupă de doi ani şi de prevenţie. Experienţa a început la Torino, cu o conferinţă la care au participat circa 1.000 de persoane, care erau interesate de alimentatie corecta, despre bolile cardiovasculare, despre evitarea infarctului.

Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare

"Cauza numărul 1 de moarte în lumea asta este constituită peste tot, şi în România, şi în Italia, şi în Europa, de bolile cardiovasculare. Între bolile cardiovasculare şi stilul de viaţă, mai ales stilul de alimentaţie, este o legătură foarte strânsă. Noi operăm în fiecare an 500-600 de bolnavi pe cord, de bypass şi mi-am dat seama, după 22 de ani de chirurgie cardiacă de când lucrez în acest domeniu, că este atât de mult loc de prevenţie", explică medicul român.
"Mie mi se pare că este foarte important să putem să vorbim direct oamenilor. Este un mesaj care poate ajunge mai repede la

Citeşte mai mult...