vineri, 26 aprilie 2013

Carmen, de la "badante" la sindicalistă

Carmen, de la "badante" la sindicalistă:
Carmen Prodan, 45 de ani, sosită ca îngrijitoare în Italia în urmă cu 8 ani, se ocupă de 7 ani curățenia în aeronave și în 2011 a devenit delegată a Filt Cgil pentru sectorul aeroportuar. Ea a participat pe 16 aprilie la o adunare a sindicalistelor Cgil la Mestre, povestindu-și drumul italian.
Corriere del Veneto a titrat: "Îngrijitoare româncă, devine delegată Cgil: Am descoperit că sunt o femeie puternică". Situația actuală este deprimantă. Puține creșe, puține servicii pentru copii și pentru părinți sau pentru bunicii în vârstă, criza care mușcă, oferind femeilor "cariere tot mai dificile, contracte tot mai precare și meserii tot mai puțin satisfăcătoare".

Datele de la Oficiul provincial de muncă din Veneția privind fața feminină a crizei sunt disperate. De aceea adunarea delegatelor Cgil a adoptat o platformă care să așeze drepturile și obligațiile femeilor, dar și a bărbaților și familiilor explică Teresa da Borgo, secretară confederală la Cgil Venezia în agenda de prezentat instituțiilor publice și Confindustriei: în sinteză, se cer mai multă protecție socială, drepturi egale și șanse egale pentru toți.
La această adunare, Carmen Prodan a povestit: "Am lăsat acasă doi copii, pentru a face munca pe care

Citeşte mai mult...