marți, 30 aprilie 2013

Mii de români cu mașini înmatriculate în țară nu plătesc amenzile în Italia

Mii de români cu mașini înmatriculate în țară nu plătesc amenzile în Italia:
Primăriile din toată Italia se confruntă cu dificultăți majore în încasarea amenzilor aplicate autovehiculelor cu numere de înmatriculare străine. De exemplu, la Milano, dintr-un total de aproximativ 100.000 de amenzi aplicate mașinilor înregistrate în alte țări, doar 45% dintre acestea ajung să fie notificate în țările unde sunt înmatriculate mașinile.
Procedurile de recuperare a sumelor datorate, făcute prin rogatorii internaționale, sunt lungi și foarte costisitoare, procentul încasărilor reale ajungând la 20%, potrivit "La Repubblica".
Cele mai multe amenzi neplătite sunt ale francezilor (25%), urmați de români (14%), rezidenții din Monaco (11%), bulgari și spanioli (câte 10%). Astfel, Primăria din Milano "pierde", prin neîncasarea amenzilor de la mașinile cu număr străin, cinci milioane de euro anual.
Un raport din aceste zile al Poliției Rutiere arată și o altă problemă gravă de legalitate pe șosele: sunt mii de mașini fantomă care circulă în Italia, înmatriculate pe numele unor persoane fără adăpost sau chiar moarte. Nu numai că nu se plătesc taxele autostradale sau amenzile, dar aceste mașini sunt utilizate de multe ori pentru comiterea de infracțiuni, iar dacă sunt implicate în accidente, asigurările nu plătesc daunele.
Potrivit estimărilor Poliției Rutiere, există 150.000 vehicule suspecte, dintre care 15.000 deja depistate că

Citeşte mai mult...