sâmbătă, 27 aprilie 2013

“Vino la Primărie să devii italian”

“Vino la Primărie să devii italian”:
Pleacă noile scrisori pentru cei care s-au născut în Italia și devin majori anul acesta. Consilierul Majorino: “Sunt milanezi din toate punctele de vedere, trebuie să aibă drepturile celor de vârsta lor”.
“Dragă în anul în curs vei împlini sau ai împlinit 18 ani, un prag foarte important și delicat. Acest moment, fundamental și pentru toți cei de aceeași vârstă cu tine, va fi pentru tine și mai decisiv, fiindcă vei putea în sfârșit să soliciți cetățenia italiană: ai în mod absolut dreptul la aceasta…”
Este scrisoarea pe care Primăria din Milano o trimite zilele acestea tinerilor născuți și crescuți în Italia, dar fii de imigranți, care anul acesta vor deveni majori. Potrivit legii privind cetățenia, pot deveni italieni prezentând o simplă declarație la Ofițerul de Stare civilă până la împlinirea vârstei de 19 ani.
“Este o fereastră spre drepturile tale averizează Primăria de care poți însă beneficia numai timp de un an. Când vei împlini 19 ani, din păcate această oportunitate nu va mai fi valabilă și pentru a obține cetățenia italiană te vei putea adresa numai Ministerului de Interne, prin intermediul Prefecturii, cu timpi și costuri ale procedurii mult mai importante”.
Citeşte mai mult...