miercuri, 17 aprilie 2013

Apelul unei asistente medicale: ”Eliminați mentalitățile medievale”

Apelul unei asistente medicale: ”Eliminați mentalitățile medievale”:
Violeta Oana Ghemuleţ, asistentă medicală în chirurgie plastică, la Trieste, ne-a trimis la redacție un e-mail, cu rugămintea să fie publicat. Prin mesajul său, românca face un apel pentru ajutorarea familiei Simonei Adela Andro, ucisă de către partenerul ei, zidarul Valer Baciu, în cursul nopții de 4 aprilie. Totodată, Violeta Ghemuleț și-a exprimat câteva opinii despre statutul asistentului medical, român, în Italia.

Ravenna: şi-a strangulat soţia pentru că voia să-l părăsească

”Ieri,15.04.2013, am primit un e-mail de la Colegiul Asistenţilor Medicali IPASVI) din Italia, pe care l-am tradus și l-am trimis și dumneavoastră. ”O colegă, Simona Adela Andro, cu competenţă, umanitate şi dăruire îşi îndeplinea profesia de asistentă medicală la ASSL din Ravenna. Trăsăturile cele mai importante erau calmul, modul de primire al pacienţilor, disponibilitatea. O tânără femeie (34 de ani), sosită din România pentru a lucra, intenţiona să se separe de concubin, Valer Baciu, zidar, care pentru exact acest motiv a asasinat-o.”
”Este cea de-a 25-a victimă de la începutul acestui an, victimă a violențelor masculine împotriva femeilor, o adevărată plagă socială şi globală, unul dintre abuzurile împotriva drepturilor umane (dreptul de egalitate, demnitate şi integritate fizică). Simona, lucrând ca asistentă

Citeşte mai mult...