miercuri, 17 aprilie 2013

Vălică Buzilă, un român în noua mafie siciliană

Vălică Buzilă, un român în noua mafie siciliană:
Se află şi un român, Vălică Buzilă, de 42 de ani, rezident la Montelepre (PA), printre cele 37 de persoane arestate pe 8 aprilie de carabinieri în cadrul operaţiunii împotriva presupuşilor exponenţi ai noii mafii din Camporeale, provincia Palermo.
Operaţiunea carabinierilor a avut ca scop destructuraarea unei noi "super- grupări" a Cosa Nostra, cea din Camporeale, "capabilă să se impună cu forţa spun ivestigatorii asupra altor structuri mafiote palermitane".
Anchetele, demarate în 2010 şi coordonate de Direcţia Districtuală Antimafia (DDA) din Palermo, au documentat cum Cosa Nostra se reorganizează. În particular, a fost stabilită constituirea "noii organizaţii în Camporeale", născută din unirea organizaţiilor istorice "San Giuseppe Jato" şi "Partinico". O super-grupare, întocmai, destinată să se impună cu forţa în faţa altora.
Printre cele 37 de persoane arestate se află şi primarul din Montelepre, Giacomo Tinervia. Ales pe o listă civică de centru-dreapta, Tinervia este acuzat de extorcare şi de complicitate la extorcare; potrivit investigatorilor ar fi avut relaţii strânse cu şeful mafiei din localitate Giuseppe Lombardo, 35 de ani, şi acesta printre arestaţi.
Ancheta a documentat numeroase episoade de extorcare şi chiar şi pregătirea unei omucideri prin intermediul unei interceptări ambientale. Şi tocmai în interceptarea publicată de

Citeşte mai mult...