marți, 30 aprilie 2013

Părintele Traian Valdman din Milano: Străinătatea le-a întărit românilor credinţa

Părintele Traian Valdman din Milano: Străinătatea le-a întărit românilor credinţa:
Comunitatea românească din Milano a sărbătorit, duminică 28 aprilie, Floriile. Zi de intensă semnificaţie creştină si extraordinară trăire spirituală, resimţită mai aprins de românii aflaţi departe de ţara natală şi de cei dragi.
Cu mic, cu mare, au ţinut să ia o ramură de măslin sau de salcie, sfinţită, şi să o poarte acasă, ca atunci când mergeau la biserica din ţară. Sau ca şi când ar fi acasă.

Floriile, sărbătorite la Milano

Peste 600 de credincioşi au participat la slujba de Florii oficiată la Milano, la biserica românească din centrul oraşului. Au venit mulţi, ca de obicei, din cartierele mărginaşe ale oraşului, din Sesto San Giovanni, Cormano, San Donato, Settimo Milanese, pentru că puţini locuiesc în zona bisericii, o zonă destul de scumpă din punct de vedere al locuinţelor.
S-a înregistrat un număr extrem de ridicat de români participanţi la slujbă, un număr oricum mai mare decât în anii trecuţi, situaţie datorată faptului că în acest an Floriile nu au "picat" în preajma sărbătorilor pascale catolice italiane, cînd românii preferau să meargă acasă, profitând de zilele libere din Italia.
Biserica Pogorârea Duhului Sfânt din via Edmondo de Amicis a fost plină ochi de la ora 8 dimineaţa până

Citeşte mai mult...