joi, 18 aprilie 2013

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP): 23 de români vor să candideze în Italia

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP): 23 de români vor să candideze în Italia:
Pe 26 și 27 mai vor avea loc alegeri locale în peste 700 de localități din Peninsulă. Orașe precum Roma, Catania, Messina, Treviso, Pisa, Ancona sau Viterbo își vor alege primarul și consiliile locale. Românii pot vota și pot candida pe liste pentru un fotoliu de consilier.
Pentru a se putea prezenta în fața electoratului, candidații români trebuie să fie înscriși pe listele electorale suplimentare și, în plus față de candidații italieni, trebuie să prezintă un document eliberat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) de la București.
Pînă la data de 15 aprilie 2013 au fost înregistrate 23 de cereri pentru eliberarea de adeverințe la AEP, pentru tot atâția cetățeni români care intenționează să-și depună candidatura. Înscrierile candidaților în Italia se depun pe 26 și 27 aprilie. Iată cum se obține adeverința de la AEP: “AEP eliberează, pe baza unei solicitări scrise, adeverințe cetățenilor români interesați să-și depună candidatura la alegerile pentru desemnarea autorităților administrației publice locale din alte state membre ale Uniunii Europene. Acestea se eliberează în urma realizării de către AEP a verificării drepturilor electorale ale solicitanților.
Pentru ca aceste verificări să se poate efectua, solicitările trebuie să conțină datele personale ale persoanelor interesate precum: CNP;

Citeşte mai mult...