sâmbătă, 13 aprilie 2013

Breaking News / Spargere la Consulatul român de la Milano

Breaking News / Spargere la Consulatul român de la Milano:
Conform unor surse din cadrul poliţiei italiene, care au dorit să-şi păstreze anonimatul din cauza unor posibile implicaţii diplomatice, joi, 11 aprilie, în jurul orei 20, Consulatul General al României de la Milano, situat în via Gignese, nr.2, a fost spart. Două persoane au intrat prin efracţie în birourile situate la parterul clădirii, de unde ar fi sustras diverse documente şi o sumă de bani.
Poliţia italiană, chemată la faţa locului de către personalul de pază care a descoperit intrarea celor două persoane, a pornit o anchetă, primele probe fiind înregistrările camerelor video de supraveghere cu circuit închis. Încă nu se ştie ce obiectiv aveau în vizor cei doi intruşi şi dacă aceştia au reuşit într-adevăr să sustragă documente, bani sau aparatura specială.

Există însă mai multe ipoteze, una dintre acestea fiind faptul că în Consulatului General din Milano există documente care sunt folosite în aplicarea vizelor pentru statele Schengen, precum şi sume importante de bani în numerar. Implicaţiile unui asemenea incident pot fi destul de grave, ţinând cont că una dintre problemele cu care se confruntă România în cursa pentru intrarea spaţiului Schengen este tocmai siguranţa frontierelor şi a circulaţiei persoanelor pe teritoriul

Citeşte mai mult...