luni, 15 aprilie 2013

Reforma cetățeniei, 14 propuneri deja în Parlament

Reforma cetățeniei, 14 propuneri deja în Parlament:
A început cursa pentru schimbarea regulilor de acordare a cetățeniei italiene. Cel mai activ pare PD, însă s-au activat toate partidele, mai puțin Movimento 5 Stelle.
Puține sunt certitudinile acestei legislaturi. Una dintre acestea e că reforma cetățeniei rămâne în centrul intereselor noului Parlament. O demonstrează numeroasele proiecte de lege deja depuse, care ar dori să schimbe regulile de acordare a cetățeniei italiene. În urma unei cercetări rapide în baza de date a Parlamentului ies în evidență 14 propuneri, la Cameră și Senat, începând de la cea de inițiativă populară “l’Italia sono anch’io”.
Deocamdată pot fi consultate titlurile, nu textele, acestea urmând a fi publicate în câteva zile. Parlamentarii de la Partidul Democrat au cele mai multe propuneri. La Montecitorio (Camera Deputaților), pe lângă cea semnată de Pierluigi Bersani (foto), Roberto Speranza, Cecile Kyenge și Khalid Chaouki, mai sunt altele, ale lui Gianclaudio Bressa (una generală, una numai pentru generațiile secunde), Susanna Cenni, Sandra Zampa și Gugliemo Vaccaro. La Palatul Madama (Senat), privind cetățenia s-au activat senatorii Luigi Manconi și Felice Casson. Sinistra Ecologia e Liberta a prezentat două propuneri, una la Cameră, semnată de Nichi Vendola pe 15 martie, prima zi utilă, alta la Senat, la inițiativei

Citeşte mai mult...